Коли найкраще обрізати смородину

Кращий час для обрізки – кінець зими – початок весни до розпускання бруньок, коли не розпочався сокорух. Однак за необхідності обрізку проводять пізно влітку і практично всю осінь. Чим старше гілка, тим більше від неї відходить густих і коротких (до 10 см) пагонів.4 бер. 2020 р.

Коли обрізати смородину на зиму?

Обрізати смородинові кущі краще пізно восени, коли з рослини опаде більш ніж половина листя. Це правильно і зручно. Але робити це можна і навесні, до набрякання бруньок. Кеш

Як омолодити старі кущі смородини?

У першу чергу потрібно забрати все опале листя і решту сміття (гілочки, бур'яни). Для відростання нових пагонів (вони йдуть з підземної стеблової частини) виріжте малоплодоносні гілки різного віку, далі видаліть поламані, затінені, нижні, що лежать на землі і знаходяться всередині куща, пагони.

Як правильно обрізати чорну смородину?

Чорна смородина – правила обрізки Том, відразу ж після збору врожаю їх (пагони) вкорочують на третину, де як правило, формуються вже нові. Якщо нових пагонів немає, тоді гілку відрізають повністю. Якщо Ви бачите, що з кореневища ростуть сильні пагони, їх рекомендують не зрізати, якщо є вільний простір для росту.

Як правильно обрізати смородину | Аптека садівника
Урожайність червоної смородини, порічки, не знижується з роками так сильно, як у чорної. Тож її можна вирощувати на одному місці й 15, і 20 років, якщо правильно обрізати та доглядати.