Як виростити кактус у домашніх умовах

Кактуси люблять добре освітлені місця, тому їм підійдуть східні та південні підвіконня. Влітку можна виставити їх на балкон. Взимку при інтенсивному опаленні потрібно стежити, щоб біля кактусів не пересихало повітря. Зима – період спокою для цих рослин, тому їх навіть можна поставити десь у тіні.29 січ. 2022 р.

Як кактус отримує воду?

Деякі кактуси (наприклад, такий вид як Карнегія) можуть накопичувати в своїх м'ясистих стеблах до трьох тонн води. Це найбільш жаростійкі рослини на Землі. Завдяки накопиченій волозі вони виживають навіть при 60-градусній спеці. У результаті еволюції ці жителі пустель перетворилися на живі резервуари для води.

Чому не ростуть кактуси?

У зв'язку з тим, що ці рослини не ростуть природно в нашому кліматі, необхідно забезпечити їм умови для розвитку, подібні до тих, з яких вони походять. Кактуси ростуть на малородючих грунтах, часто в гірських районах, тому родючий вологий грунт їм не потрібен.

Скільки води потрібно кактусу?

Вони її люблять, для правильного розвитку і цвітіння їм потрібно багато вологи. Однак ці унікальні рослини вимагають особливого зволоження. Передбачається, що кактуси поливають в середньому один раз у 2-3 тижні. Потреби цих рослин у воді змінюються в залежності від умов, що існують в даний момент.

Кактуси: догляд у домашніх умовах
Багато кактусів і сукулентів прижилися в кімнатній культурі й ростуть на наших підвіконнях вже не одну сотню років. Однак сукуленти та кактуси не одне і те саме: якщо всі кактуси є сукулентами, то далеко не всі …