Жимолість виростити живцями

Як швидко росте жимолость?

Ягоди жимолості синьої найперші в сезоні, дозрівають вже в травні (раніше полуниці!), Навіть на 6 тижнів раніше плодів американської лохини. Кущі плодоносять щороку і їх врожайність підвищується до 15-річного віку. Дворічні саджанці жимолості починають плодоносити на 2-3 рік після посадки.

Як Живцювати жимолость?

Жимолость легко размножується насінням і зеленими живцями, відводками, дає відростки від кореневої системи. Зелене живцювання вважається найбільш ефективним способом розмноження жимолості. Час нарізки зелених живців жимолості синьої збігається з появою зелених плодів.

Що любить жимолость їстівна?

Грунт для жимолості. Разом з тим, жимолость вологолюбна і потребує поливи. Добре себе почуває в регіонах з високою вологістю повітря. Кращими грунтами для жимолості будуть суглинки, заправлені зрілим компостом. Добре росте і на інших грунтах, але вимагає внесення органічних добрив.

Жимолость: посадка й догляд, розмноження і властивості
У наших садах поряд із такими визнаними ягідними культурами, як малина, полуниця, аґрус і смородина, в останні роки з’явилися окультурені в недавньому минулому суниця, лохина та ожина. А зовсім …