Як пересадити іриси на інше місце

Як правильно пересаджувати іриси?

Коли пересаджувати іриси після цвітіння Роблять це восени, у вересні-на початку жовтня. Перед пересаджуванням потрібно обрізати листя. Іриси викопують, очищають від ґрунту і розділяють кореневища. Декілька днів викопані іриси зберігають у сухому місці, а потім до середини жовтня висаджують у ґрунт.

Коли потрібно пересаджувати іриси?

Корені можуть з'являтися на поверхні землі, а листя – засихати, і як наслідок – імунітет ірису слабшає, рослина починає хворіти. Оптимальний час для пересадки ірисів – з четвертого року життя. Можна пересаджувати кущ влітку і навесні.

Як часто пересаджувати іриси?

Через густоту рослини квіти стають меншими і не так буйно квітнуть, як в перші роки після висадки. Якщо ніколи не пересаджувати іриси бородаті, то з часом вони просто можуть самі вивестися з вашої клумби. Тому процедуру розподілу і пересаджування потрібно проводити рослині раз на 3-4 роки.

Пересадка ірисів: коли краще виконувати і правила …
Як вже було зазначено, садівники рекомендують пересаджувати іриси в інше місце кожні 3-4 роки. Це необхідно робити в зв’язку з тим, що коренева система у даної культури слабка. І з-за …