Що можна давати в їжу великим равликам: раціон та рекомендації

Равлики – це маленькі створіння, які можуть допомогти у підтримці балансу в акваріумі. Незважаючи на їх маленький розмір, равлики також потребують якісного харчування, щоб залишатися здоровими та активними. У статті розглянемо, чим можна годувати великих равликів.

Одна з основних умов правильного харчування равликів – це різноманітність. Слимаки є всеїдними та можуть харчуватися різними органічними речовинами. Однак, для підтримки їх оптимального стану, в раціоні має бути представлене різноманітне харчування, що включає рослинні та тваринні компоненти.

Рослинна їжа відіграє важливу роль у харчуванні великих равликів. Вони можуть харчуватися різними видами водних рослин, таких як водяний мох або водорості. Важливо надати равликам різні види рослин, щоб вони могли отримати всі необхідні їм поживні речовини.

Чим можна годувати великих равликів
Назва кормуОписПримітка
СалатСалат багатий вітаміном А, що корисно для зростання та розвитку равликівДавати невеликі порції, щоб уникнути переїдання
ОгірокОгірки містять багато води, що допомагає равликам підтримувати рівень вологи в організміКраще давати свіжі, не оброблені хімікатами
КапустаКапуста багата на поживні речовини і волокна, що сприяє нормальному травленню равликів.Деякі равлики можуть бути нестерпними капусту, тому необхідно стежити за їх реакцією
ГарбузГарбуз містить вітамін Е, який корисний для імунної системи равликівМожна подавати як сиру, так і варену
Пам'ятайте, що важливо забезпечувати равликам різноманітну та збалансовану їжу для їхнього здоров'я та благополуччя.

Равликам важливо регулярно давати в їжу авокадо, персики, буряк, кавун, гарбуз, виноград, капусту, банани та інше. Звичайно, перед подачею всі свіжі продукти необхідно ретельно промивати, після чого різати на невеликі шматочки.14 лист. 2019 р.

Чим годувати великих равликів у домашніх умовах?

До соковитих кормів можна віднести все баштанні культури (гарбуз, кірки або м'якоть кавуна, дині), овочі (морква, буряк, огірок, помідор), зелень петрушки, кропу, салат. Люблять равлики та фрукти (яблуко, груша, слива). Зверніть увагу, що равликам не рекомендується давати картоплю, хоча вони її й люблять, т.к.

Чим годувати великих равликів?

Чим годувати равликів Ахатина Обов'язково потрібно додавати до їх раціону кальцій і зернові суміші. Кожен заводчик знає, що люблять равлики найбільше: огірок, кабачок, салат, банан, яблуко, листя кульбаби, листя подорожника, лопуха та конюшини. Звичайно всі равлики різні та переваги іноді можуть відрізнятися.

Чим не можна годувати равлика?

Зверніть увагу на ряд продуктів, які суворо протипоказані ахатинам – сіль (для равликів це отрута), спеції, смажена, копчена, гостра, солодка, кисла їжа, а також макарони та яйця у будь-якому вигляді. М'які овочі та фрукти потрібно нарізати на скибочки, а тверді продукти натерти на тертці або зробити з них пюре. Збережена копія

Як утримувати великий равлик?

Рекомендації щодо догляду

  1. Щодня зволожуйте ґрунт. …
  2. Проводити прибирання варто щодня. …
  3. Підтримуйте оптимальний температурний режим у тераріумі – 26-28 градусів. …
  4. Для того, щоб у тераріумі було досить волого, на ґрунт можна поставити миску з водою.
  5. Перед тим, як взяти равлик на руки, змочіть їх водою.