Як обламувати виноград влітку

Коли садівник планує обрізати виноград, йому слід провести видалення пасинків. У липні позбавляються від бічних пагонів, які з'являються з пазушних бруньок. Крихкі гілки обламують вручну, натискаючи на основу великим пальцем.11 жовт. 2017 р.

Як правильно влітку обрізати виноград?

У липні позбавляються бічних пагонів, що ростуть з пазушних бруньок. Зовсім тендітні гілочки потрібно обламувати руками. Щоб прибрати непотрібну частину, достатньо легенько натиснути на основу великим пальцем. Пагони повністю не прибираються — потрібно залишити пару нижніх листків.

Коли обламують виноград?

Наприкінці літа проводять карбування пагонів, верхівки молодих пагонів прищипують (обламують). Ця процедура спрямує сили рослини на дозрівання виноградних грон, які починають достигати. А ще влітку проводять процедуру формувальної обрізки, проріджують кущі.

Що робити з пагонами винограду?

Часто садівники не знають, чи потрібно залишати на гілках пеньки, чи ні. Відповідь проста — все залежить від віку пагона. Якщо пагін зрілий, тоді пеньок залишати необхідно, його довжина не повинна перевищувати одного см. В іншому випадку всі пеньки не тільки можна, але і потрібно обрізати.

Догляд за виноградом влітку: обрізка і інші процедури
Щоб у серпні дозріли грона красивих і смачних ягід, кущ потрібно звільнити від зайвих гілок шляхом обламування. До зайвим відносяться: 1. безплідні нижні гілки без розпускаються нирок; 2. один з двох пагонів, що ростуть з одного вічка; 3. недорозвинені і відстають від інших у …