Їх також можна безпечно їсти. Немає глютену в картоплі, сирі, рибі, молоці, м'ясі, бобових, кукурудзі та сметані.
Скільки можна їсти кукурудзи в день?
Добова норма вживання кукурудзи Через високий вміст вуглеводів кукурудзою краще смакувати в 1-й половині дня і їсти не більше, ніж 2 качани на добу. Інакше можливий набір зайвої ваги та виникненян проблем з травленням, адже кукурудза доволі важка для шлунка.
Чому шкідливий глютен?
Особливу шкоду глютен завдає людям, які мають целіакію. Це – аутоімунне невиліковне захворювання, за якого організм просто припиняє перетравлювати глютен. Виявити неперонисимість цієї речовини можна за певними симптомами: спазм, діарея, нудота та біль у кістках, втрата ваги, стеаторея (кал блідого кольору).
Де є глютен в продуктах?
В яких продуктах міститься глютен Пшениця, жито, овес, ячмінь і всі похідні продукти, включно з булочками, батонами, тістечками та пивом, – прямі джерела глютену. Також його додають до ковбасних виробів, різних заправок, цукерок, морозива, чіпсів та навіть таблеток і вітамінів у капсулах.
Глютен у кукурудзі: що це таке і скільки утримується?
Для здорової людини кукурудзяний глютен є цінною енергетичною сировиною, що сприяє хорошому засвоєнню вітамінів. Його вживання в помірних кількостях принесе більше користі, ніж шкоди.