Як правильно зривати шпинат?
Можна зібрати урожай відразу цілком, а можна, якщо дозволяє час, обривати листочки в міру дозрівання, вибираючи найбільші. Листя шпинату потрібно акуратно обламувати або зрізати з сте- бла, грубе відривання призведе до пошкодження куща. З однієї рослини можна зняти не більше половини листя!
Що буде якщо їсти кожен день шпинат?
Шпинат – чудове джерело заліза, яке допомагає створювати гемоглобін, що доставляє кисень тканинам вашого тіла. Кальцій, який є у шпинаті, необхідний для здоров'я кісток і є важливою сигнальною молекулою для вашої нервової системи, серця та м'язів. Шпинат також містить калій, магній, вітаміни B6 та E та інші вітаміни.
Кому не можна їсти шпинат?
Якщо у людини є порушення водно-сольового обміну, тоді шпинат краще прибрати з раціону. Це стосується тих, хто має хвороби печінки, нирок, нефрит, захворювання жовчного міхура і підшлункової залози. При сечокам'яній хворобі медики також не рекомендують їсти рослину.
Шпинат – рецепти для смачної дієти і не тільки …
5 смачних рецептів шпинату, які ви можете включити у свою дієту для схуднення Від каррі та раїти до кічді та кофти, ви можете прокрасти шпинат майже де завгодно!