Як варити варення з шишок?
Замочи шишки на 12 годин у холодній воді так, щоб вона їх покривала. Потім хвойну воду злий, додай у неї цукор і звари сироп. Поклади в сироп шишки, доведи до кипіння і вари протягом 5 хвилин, знімаючи піну. Потім зніми варення з шишок і залиш до повного охолодження – на 12 годин або на добу.
Як приймати варення з соснових шишок?
Якщо ви їсте варення із соснових шишок в перший раз, треба з'їсти пів чайної ложки варення, і якщо алергія не проявилася через добу, значить його можна вживати, але не більше покладеного. Для дітей доза варення з шишок на добу до 2 чайних ложок, для дорослих – 2-3 ст. ложки. Кеш
Коли треба збирати шишки на варення?
Збирати соснові шишки рекомендується в кінці весни або на початку літа, поки вони ще невеликі, м'які, злегка липкі і досить соковиті. Тверді шишки для приготування варення не підійдуть.
Як приготувати варення — рецепт з ялинових шишок
Рецепт варення з ялинових шишок обов’язково має бути в арсеналі кожного кулінара. Готувати його не так і складно, а користь для організму від нього колосальна. Ласощі з давніх-давен особливо цінувалися за ці властивості, а наші предки часто використовували його для профілактики захворювань і навіть лікування деяких з них.