Як зварити варення з шишок ялинових

Хвойне варення з ялиновими голками На кілограм молодих шишок беруть 100 грам ялинової хвої. У широкому тазу варять сироп з кілограма цукру і 2 літрів води. Коли маса закипить, опускають в розчин шишки. Варять плоди протягом години, не забуваючи помішувати.

Як варити варення з шишок?

Замочи шишки на 12 годин у холодній воді так, щоб вона їх покривала. Потім хвойну воду злий, додай у неї цукор і звари сироп. Поклади в сироп шишки, доведи до кипіння і вари протягом 5 хвилин, знімаючи піну. Потім зніми варення з шишок і залиш до повного охолодження – на 12 годин або на добу.

Як приймати варення з соснових шишок?

Якщо ви їсте варення із соснових шишок в перший раз, треба з'їсти пів чайної ложки варення, і якщо алергія не проявилася через добу, значить його можна вживати, але не більше покладеного. Для дітей доза варення з шишок на добу до 2 чайних ложок, для дорослих – 2-3 ст. ложки. Кеш

Коли треба збирати шишки на варення?

Збирати соснові шишки рекомендується в кінці весни або на початку літа, поки вони ще невеликі, м'які, злегка липкі і досить соковиті. Тверді шишки для приготування варення не підійдуть.

Як приготувати варення — рецепт з ялинових шишок
Рецепт варення з ялинових шишок обов’язково має бути в арсеналі кожного кулінара. Готувати його не так і складно, а користь для організму від нього колосальна. Ласощі з давніх-давен особливо цінувалися за ці властивості, а наші предки часто використовували його для профілактики захворювань і навіть лікування деяких з них.