Яка система регулює механічну і хімічну обробку їжі в ротовій порожнині?
Травна система (systema digestоrіum) здійснює перетравлення їжі шляхом її механічної та хімічної обробки, всмоктування продуктів розщеплення через слизову оболонку в кров і лімфу, виведення неперетравлених залишків.
Як відбувається хімічна обробка їжі у шлунку?
Основним ферментом шлункового соку є пепсин . Він забезпечує початкове розщеплення білків. Кислий шлунковий сік робить ферменти слини неактивними. Пепсин, навпаки, виділяючись у неактивній формі, активується і діє лише в кислому середовищі, яке створює хлоридна кислота.
Як здійснюється хімічна обробка їжі у ротовій порожнині?
Подразнення яких викликає секрецію слини та інших травних соків, а також оцінюється смак їжі. Хімічна обробка їжі здійснюється за допомогою слини. Слина – безбарвна, трохи мутна рідина (внаслідок наявності епітеліальних клітин слинних залоз і лейкоцитів), слабко лужної реакції. Кеш
Травлення Фізична та хімічна обробка їжі Ферменти …
Хімічна обробка їжі: хімічні реакції за допомогою ферментів розщеплюють складні сполуки на прості (білок на амінокислоти, жири на гліцерин та спирти, вуглеводи на …