Як посолити горошок

Що можна зробити з замороженого гороху?

Із замороженого зеленого гороху можна приготувати суп, соус, пюре, додати до салату або гарячого гарніру. Зелений горошок смакує з кинзою, часником, сиром, мʼятою, цибулею, картоплею та іншими овочами, рисом, лапшою, мʼясом, креветками, морськими гребінцями, цитрусовими, соєвим соусом, кунжутом, олією, тофу.

Як готувати молодий горошок?

Стручки молодого зеленого горошку промити і зрізати кінчики. Налити в каструлю холодної води, викласти стручки і залишити постояти на годину. В окремій каструлі закип'ятити воду, підсолити з розрахунку чайна ложка солі на 3 склянки води і опустити в неї вимочені стручки. Готувати на сильному вогні до м'якості.

Яка користь від зеленого горошку?

До складу бобового, крім вітамінів групи B, входять А, С, К, Е, H, біотин, ніацин. Також він містить калій, кальцій, натрій, фосфор, фтор, йод, залізо, селен та інші корисні елементи. Ще зелений горошок має сечогінні властивості: відвар із зелені та плодів сприяє розчиненню каменів у нирках.

Як в домашніх умовах правильно засолити горох
Як засолити зелений горошок в домашніх умовах; Інгредієнти для засолювання; покроковий рецепт; Відео: як консервувати горох на зиму; Корисні рекомендації