Кіноа — це псевдозерновая культура, схожа на гречану крупу. Батьківщина рослини — Південна Америка. Як і гречка, кіноа є не злаком, а насінням квітки — тому вона не містить в складі глютен. Найбільш простим методом приготування є варіння каші.9 бер. 2020 р.
Що це за Крупа кіноа?
Кіноа – крупа, що зовнішнім виглядом нагадує кукурудзу або гречку (залежить від кольору: жовтого, коричневого, червоного або навіть чорного). На смак нагадує рис. Батьківщина – Південна Америка, схили Анд, береги озера Тітікака. Кеш
Як виглядає крупа кіноа?
На смак кіноа нагадує бурий рис, але з легким горіховим відтінком, тому традиційно використовується у якості гарніру, як будь-які крупи. Її додають в салати, супи, готують на її основі закуски та навіть десерти. Кеш
Як приготувати кіноа в домашніх умовах?
Кіноа можна варити на воді, молоці або будь-якому бульйоні. Рідини для приготування потрібно вдвічі більше за кількість крупи. Біла кіноа вариться на найповільнішому вогні приблизно 11-15 хвилин після закипання. У процесі приготування потрібно помішувати і можна додати сіль і спеції.
Кіноа: ТОП-3 рецептів корисних страв з кіноа
Інгредієнти: 1. Кіноа — 1 стакан 2. Яловичина — 500 г 3. Гриби — 250 г 4. Цибуля — 1 шт. 5. Рослинна олія — для обсмажування 6. Сіль, перець — за смаком. Спосіб …