Як приготувати їжачки з рисом і фаршем на сковороді.

Що потрібно додати в тефтелі, щоб вони не розвалювалися?

Щоб м'ясна страва не розвалилася, але при цьому вийшла соковита, необхідно правильно додавати рис, яйця, цибуля і навіть використовувати підходящий помел фаршу.

Чи потрібно додавати яйце у ​​фарш для тюфтельок?

Куди потрібно додавати яйце Яйце надає стравам щільність, тому його додають у тефтелі, фрикадельки та котлети.. Потрібно покласти продукт у розсипчастий фарш із риби, щоб інгредієнти добре склеїлися. Класична пропорція – яйце на кілограм м'яса, її можна змінювати залежно від консистенції.

У чому обвалювати тефтелі?

Якщо котлети пануються і в борошні, і в панірувальних сухарях, то тефтелі пануються виключно в борошні. В ідеалі борошно для тюфтельок має бути рисовим, особливо, якщо вони перед запіканням або гасінням обсмажуються.

1000.menu
Їжачки з фаршу з рисом на сковороді з підливкою фото покроково і відео – 1000.menu

Тефтелі з фаршу з рисом на сковороді

Легкі та швидкі у приготуванні, на свято та кожен день! Тефтелі з фаршу з рисом на сковороді за цим рецептом виходять дуже ситними та смачними. Їх можна приготувати із запасом та заморозити у сирому вигляді. За потреби просто викласти в соус і згасити.

Тефтелі з фаршу з рисом на сковороді

Тефтелі з фаршу з рисом на сковороді Тефтелі з фаршу з рисом на сковороді Тефтелі з фаршу з рисом на сковороді

Склад / інгредієнти

Покрокове приготування

Крок 1:

Крок 1.

Як зробити тефтелі із фаршу з рисом на сковороді? Підготуйте для цього потрібні інгредієнти. Фарш можна використовувати із будь-якого виду м'яса. Це може бути курка, яловичина, індичка чи свинина. Я готуватиму зі свинячого фаршу. Про те, який рис краще вибрати ви дізнаєтеся прочитавши статтю на цю тему. Посилання є наприкінці цього рецепту.

Крок 2:

Крок 2

Рис опустіть у киплячу воду і трохи підсоліть. Варіть рис 10-15 хвилин|мінути| до напівготовності. У часі варіння орієнтуйтеся за інструкцією на упаковці. Рис збільшиться обсягом, але серцевина буде ще тверда. Потім рис відкиньте на друшляк, щоб із нього стекла зайва вода.

Крок 3:

Крок 3

Для приготування тюфтель з'єднайте підготовлений фарш і дрібно нарізану цибулю.

Крок 4:

Крок 4.

Потім додайте зварений рис та яйце. За смаком підсипте трохи солі та спеції. Як спеція я беру трохи меленого перцю і паприку.

Крок 5:

Крок 5.

Всі інгредієнти добре перемішайте і відбийте масу об дно чаші, щоб м'ясна маса стала щільнішою. Завдяки цьому тефтелі при приготуванні не розвалюватимуться.

Крок 6:

Крок 6

Окремо дрібно наріжте другу цибулину і натріть моркву на тертці. На гарячу сковороду налийте трохи олії і обсмажуйте цибулю з морквою 2-3 хвилини. Як вибрати сковороду та масло для смаження читайте у статтях на ці теми наприкінці цього рецепту.

Крок 7:

Крок 7.

Потім підсипте в сковороду трохи борошна. Перемішайте.

Крок 8:

Крок 8

Додати томатну пасту і влити воду. Все перемішайте та доведіть до кипіння. Води можна додати більше.

Крок 9:

Крок 9

З м'ясної маси, що вийшла, зліпите невеликі тефтелі і викладете в сковороду, в киплячий соус. Накрийте кришкою сковороду і тушкуйте тефтелі на невеликому вогні 30 хвилин. У процесі приготування їх можна 1-2 рази перевернути. Якщо вода сильно википатиме, то можна підлити ще трохи гарячою. Чим більше води, тим більше буде підливи. А вона дуже смачна!

Крок 10:

Крок 10

Тефтелі готові! До них відмінно підходить будь-який гарнір. Смачного!

Важливо! Неправильно підібрана сковорода може зіпсувати навіть найкращий рецепт.Всі подробиці, як вибрати ідеальну сковорідку для різних страв, читай тут.

Будь-які масла корисні лише до досягнення певної температури – точки димлення, при якій масло починає горіти і у ньому утворюються токсичні речовини, у тому числі канцерогени. Як визначитися з температурою обсмажування та вибрати найкраще масло для смаження, а яке краще не використовувати зовсім, читайте тут.

Важливо усвідомлювати, що немає в природі рецептів чи продуктів, безумовно корисних всім людям чи беззастережно шкідливих всім. Як і в лікарських засобів, так і в харчуванні, існують показання та протипоказання, денні індивідуальні норми споживання та для більшості людей все це дуже персоналізоване. При цьому існує маса міфів "про правильне харчування" (наприклад: жирне – це погано), які спотворюють саму суть цього поняття і в такому, спотвореному вигляді поширюються в мережі інтернет і ЗМІ. Тому пам'ятайте, що будь-який “ПП рецепт” матиме відношення до правильного харчування лише умовно, не варто його сприймати як догму. І навіть якщо автор рецепту, "спеціаліст зі здорового харчування" або дієтолог і фітнес-тренер називає щось корисним (ПП) або шкідливим, можливо, для вас особисто це таким не є.
Думка адміністрації сайту про правильне харчування може не збігатися з думкою автора ПП рецепту!

Важливо! Щоб страви з рисом виходили незмінно смачними, читайте статтю про тонкощі вибору рису та секрети його приготування.

Код із адресою цієї сторінки

Навіщо потрібен цей код?