Зміст:
Що потрібно додати в тефтелі, щоб вони не розвалювалися?
Щоб м'ясна страва не розвалилася, але при цьому вийшла соковита, необхідно правильно додавати рис, яйця, цибуля і навіть використовувати підходящий помел фаршу.
Чи потрібно додавати яйце у фарш для тюфтельок?
Куди потрібно додавати яйце Яйце надає стравам щільність, тому його додають у тефтелі, фрикадельки та котлети.. Потрібно покласти продукт у розсипчастий фарш із риби, щоб інгредієнти добре склеїлися. Класична пропорція – яйце на кілограм м'яса, її можна змінювати залежно від консистенції.
У чому обвалювати тефтелі?
Якщо котлети пануються і в борошні, і в панірувальних сухарях, то тефтелі пануються виключно в борошні. В ідеалі борошно для тюфтельок має бути рисовим, особливо, якщо вони перед запіканням або гасінням обсмажуються.
1000.menu
Їжачки з фаршу з рисом на сковороді з підливкою фото покроково і відео – 1000.menu
Тефтелі з фаршу з рисом на сковороді
Легкі та швидкі у приготуванні, на свято та кожен день! Тефтелі з фаршу з рисом на сковороді за цим рецептом виходять дуже ситними та смачними. Їх можна приготувати із запасом та заморозити у сирому вигляді. За потреби просто викласти в соус і згасити.
Склад / інгредієнти
Покрокове приготування
Крок 1:
Як зробити тефтелі із фаршу з рисом на сковороді? Підготуйте для цього потрібні інгредієнти. Фарш можна використовувати із будь-якого виду м'яса. Це може бути курка, яловичина, індичка чи свинина. Я готуватиму зі свинячого фаршу. Про те, який рис краще вибрати ви дізнаєтеся прочитавши статтю на цю тему. Посилання є наприкінці цього рецепту.
Крок 2:
Рис опустіть у киплячу воду і трохи підсоліть. Варіть рис 10-15 хвилин|мінути| до напівготовності. У часі варіння орієнтуйтеся за інструкцією на упаковці. Рис збільшиться обсягом, але серцевина буде ще тверда. Потім рис відкиньте на друшляк, щоб із нього стекла зайва вода.
Крок 3:
Для приготування тюфтель з'єднайте підготовлений фарш і дрібно нарізану цибулю.
Крок 4:
Потім додайте зварений рис та яйце. За смаком підсипте трохи солі та спеції. Як спеція я беру трохи меленого перцю і паприку.
Крок 5:
Всі інгредієнти добре перемішайте і відбийте масу об дно чаші, щоб м'ясна маса стала щільнішою. Завдяки цьому тефтелі при приготуванні не розвалюватимуться.
Крок 6:
Окремо дрібно наріжте другу цибулину і натріть моркву на тертці. На гарячу сковороду налийте трохи олії і обсмажуйте цибулю з морквою 2-3 хвилини. Як вибрати сковороду та масло для смаження читайте у статтях на ці теми наприкінці цього рецепту.
Крок 7:
Потім підсипте в сковороду трохи борошна. Перемішайте.
Крок 8:
Додати томатну пасту і влити воду. Все перемішайте та доведіть до кипіння. Води можна додати більше.
Крок 9:
З м'ясної маси, що вийшла, зліпите невеликі тефтелі і викладете в сковороду, в киплячий соус. Накрийте кришкою сковороду і тушкуйте тефтелі на невеликому вогні 30 хвилин. У процесі приготування їх можна 1-2 рази перевернути. Якщо вода сильно википатиме, то можна підлити ще трохи гарячою. Чим більше води, тим більше буде підливи. А вона дуже смачна!
Крок 10:
Тефтелі готові! До них відмінно підходить будь-який гарнір. Смачного!
Важливо! Неправильно підібрана сковорода може зіпсувати навіть найкращий рецепт.Всі подробиці, як вибрати ідеальну сковорідку для різних страв, читай тут.
Будь-які масла корисні лише до досягнення певної температури – точки димлення, при якій масло починає горіти і у ньому утворюються токсичні речовини, у тому числі канцерогени. Як визначитися з температурою обсмажування та вибрати найкраще масло для смаження, а яке краще не використовувати зовсім, читайте тут.
Важливо усвідомлювати, що немає в природі рецептів чи продуктів, безумовно корисних всім людям чи беззастережно шкідливих всім. Як і в лікарських засобів, так і в харчуванні, існують показання та протипоказання, денні індивідуальні норми споживання та для більшості людей все це дуже персоналізоване. При цьому існує маса міфів "про правильне харчування" (наприклад: жирне – це погано), які спотворюють саму суть цього поняття і в такому, спотвореному вигляді поширюються в мережі інтернет і ЗМІ. Тому пам'ятайте, що будь-який “ПП рецепт” матиме відношення до правильного харчування лише умовно, не варто його сприймати як догму. І навіть якщо автор рецепту, "спеціаліст зі здорового харчування" або дієтолог і фітнес-тренер називає щось корисним (ПП) або шкідливим, можливо, для вас особисто це таким не є.
Думка адміністрації сайту про правильне харчування може не збігатися з думкою автора ПП рецепту!
Важливо! Щоб страви з рисом виходили незмінно смачними, читайте статтю про тонкощі вибору рису та секрети його приготування.
Навіщо потрібен цей код?