Овес та вівсянка одне

Яку вівсянку краще їсти?

Правильною вважається тільки цільнозернова крупа або пластівці грубого помелу, зварені на воді. Усі швидкорозчинні аналоги вівсянки, як правило, містять велику кількість цукру, добавок та підсилювачів смаку, шкідливих для організму, — пояснює вона.

Яка вівсянка найкорисніша?

Цілісний овес — це майже необроблений тип крупи. Таку грубу вівсянку потрібно варити протягом майже години, а зерна під час приготування збільшуються у два-три рази. Однак у цьому й уся краса цілозернового вівса! Адже він зберігає максимум поживних властивостей, а тому найкорисніший для вживання.

Як виготовляють вівсянку?

Вівсяні пластівціРедагувати Для отримання пластівців цільні зерна вівса сушать, очищають від полови, шліфують і пропарюють. Під дією пари зерна стають м'ягшими, що помітно скорочує час їх приготування. Завдяки розплюскуванню (розкатуванню) пластівці швидше готуються, адже при цьому збільшується площа зерняти.

Геркулес, вівсянка і овес — це одне і те ж, чи є різниця?