Орегано інакше

Як їсти орегано?

Листя орегано вживають в їжу як в свіжому, так в сушеному вигляді. Орегано ідеально поєднується з шинкою, салатами, рибними соусами. Це незамінна приправа для запеченої свинини і ягнятини, м'ясних супів, запеченої картоплі. Додавати її потрібно незадовго до готовності страви.

Для чого використовують орегано?

Орегано – універсальна пряність, тому її додають в м'ясні, рибні та овочеві страви, в хлібне та кексове тісто, для приготування маринадів та ароматизації різноманітних алкогольних лікерів.

Як ще називається орегано?

Приправа орегано – це сушена материнка звичайна (Origanum vulgare), багаторічна рослина сімейства ясноткових. Іноді орегано ще називають «диким майораном», але, хоча майоран і відноситься до того ж сімейства рослин, це все ж таки різні прянощі.

Що таке приправа орегано – куди додати, чим замінити
Любителі грецької, італійської, середземноморської кухні вже не уявляють собі смак національних страв без цієї спеції. Шеф-кухарі використовують орегано для: 1. м’ясних і рибних рецептів; 2. овочевих страв; 3. випічки; 4. пирогів; 5. соусів, солінь, маринадів; 6. алкогольних напоїв …