Солення часнику в домашніх умовах

Прикрийте банку з часником капроновою кришкою, і залиште її при кімнатній температурі на 3-4 дні. Після цього, потрібно вже закрити банку щільною кришкою, і винести в прохолодніше місце. Пробувати солоний часник можна вже через 30 днів, а зберігатися в розсолі він може до двох років.

Як засолити часник на зиму?

На 1 літр холодної води треба 2 столові ложки солі. У воді розчиніть сіль і залийте цим розсолом часник у банках. Закрийте банки пластиковими кришками й залиште часник засолюватися. Зберігайте в темному, недоступному від сонячних променів місці.

Що потрібно зробити щоб не Жовтів часник?

Якщо часник жовтіє, нашатирний спирт вважається популярним засобом підживлення. Все тому, що він є джерелом азоту для цієї рослини. Розчин готується дуже просто: на 10 літрів води беруться 2-3 столові ложки нашатирю. Нашатирем найкраще поливати часник наприкінці травня, коли культура найбільше потребує азоту.

Як засолити Стрілки часнику в домашніх умовах?

Солоні часникові стрілки.

  1. Помиті і порізані часникові стрілки відварюють в окропі 1 хвилину
  2. Остуджують їх у холодній воді, просушують на друшляку
  3. Стерилізують банки
  4. Варять розсіл з води, солі та цукру
  5. У банки розкладають стрілки часнику, прянощі
  6. Заливають їх киплячим розсолом і залишають на 3 дні

Як засолити часник в домашніх умовах на зиму? 5 …
Солити цей овоч швидко і просто. Головне, стежте, щоб він був добре просушений і без пошкоджень. Маринад можна використовувати, як гаряче, так і холодне. Від розсолу часник втрачає свою первісну терпкість, але це легко компенсується додаванням різних приправ. Додавайте різні види перцю горошком, гострий перець, лавровий лист, гвоздику.