Кавун росте і дозріває протягом 30-40 днівплоди утворюються на головному стеблі рослини. Вага одного плоду може досягати 10 кг, але частіше він варіюється в межах від 1,5 до 8 кг.
У стиглого плоду плодоніжка обов'язково підсохла, якщо хвостик ще соковитий і зелений, значить такий кавун не порадує цукристою соковитою м'якоттю. Від зіткнення із землею на кавуновій кірці з'являється світло-жовта пляма. У стиглого кавуна фарбування цієї ділянки рівне, не має вкраплень і плям іншого відтінку.
Але навіть здоровим людям із першими кавунами та динями рекомендується почекати до кінця серпня. В якому місяці можна їсти кавуни? Ми рекомендуємо їсти кавуни у період з кінця серпня до жовтня включно.
З одного куща – 35 великих кавунів | Теми #