Томатна паста своїми руками з помідорів на зиму

Як зробити з помідорів томатну пасту?

Тушковану цибулю та помідори подрібнити блендером або пропустити через м'ясорубку. Додати в томатне пюре цукор, сіль та лавровий лист. Якщо хочеться, можна додати спеції чи гострий перець. Варити томатну пасту потрібно дві години на маленькому вогні до бажаної густоти.

Скільки помідорів в томатній пасті?

Найпомідорніша томатна паста надасть стравам смаку стиглих, налитих сонцем, херсонських чи італійських помідорів. Для виготовлення 1 кг томатної пасти Чумак використовує 5,81 кг свіжих помідорів.

Як зберегти томатну пасту в домашніх умовах?

З горлечка банки та кришки повністю приберіть залишки томатної пасти та змастіть там рослинною олією. Це вбереже продукт від грибка та інших патогенних організмів. Банку рекомендується закрити пластиковою кришкою і зберігати в холодильнику. Так ви продовжите термін зберігання до 2-3 тижнів.

20 простих рецептів томатної пасти на зиму
Помідори обов’язково мають бути стиглими та злегка м’якими. Тобі знадобиться: 4 кг помідорів, 2 ст. яблучного оцту, 50 г цукру, 30 г солі. Помідори очистивід шкірки, подрібни в блендері і протріть через сито. Додай цукор, сіль та вари на повільному вогні 2 години. Влий оцет і …