Калина, що з неї роблять

Крім кори і ягід калини, іноді в лікувальних цілях допускається застосування її квіток і коріння. Наприклад, відвар квіток калини застосовують при екземі і діатезі як зовнішній лікувальний засіб. Застосування відвару з коренів калини в народній медицині рекомендується при золотусі.17 трав. 2021 р.

Що можна зробити з калиною?

Плоди калини здавна вживають в їжу. Але в свіжому вигляді вона не кожному до смаку. Ягоди сушили, млоїли в печі, розтирали з медом, робили чай, начинку для пирогів і приправу до м'яса. Кеш

Що можна зробити з калини на зиму?

Заготовки з калини на зиму: найпростіші рецепти

  1. Заморожені ягоди калини
  2. Калина з цукром
  3. Калина з медом
  4. Заморожене калинове пюре
  5. Желе з калини

Кому не можна їсти калину?

Ягоди мають помірні сечогінні властивості, виводять рідину і зменшують ризик набряків, проте тим, хто має хвороби нирок, калину краще виключити до повного одужання. Не варто споживати її під час вагітності. Виключити калину краще і тим, хто має підвищену кислотність шлунку, хвороби кишківника, печінки, жовчного міхура.

Калина звичайна — Вікіпедія
У Вікіпедії є статті про інші значення цього терміна: Калина (значення). Калина звичайна, червона калина (Viburnum opulus); місцеві назви: карина, калена, калинина — високий гіллястий кущ заввишки 2—4 м з сірою корою, з роду калина (Viburnum), родини адоксових (Adoxaceae). Гарний …