Як легко та швидко подрібнити часник для соусу: 5 перевірених способів

Часник є одним з основних інгредієнтів багатьох соусів і надає багатий аромат і унікальний смак. Однак багато хто стикається з проблемою – як правильно подрібнити часник для соусу?

Є кілька способів досягти бажаного результату. Один із найпопулярніших – це використання преса для часнику. Він перетворює часник на фрагменти необхідного розміру, зберігаючи його аромат та смак. Прес для часнику легко використовувати і дозволяє швидко впоратися зі здрібненням великої кількості часнику.

Якщо у вас немає преси для часнику, ви можете скористатися ножем. Перед тим, як різати часник, цибулину потрібно очистити та подрібнити. Для цього ножем варто спочатку розрізати часник навпіл, а після цього кожну половину нарізати на тонкі скибочки чи кубики. Щоб легше подрібнити часник ножем, його можна трохи розім'яти.

СпосібОпис
НожемЧасник очищаємо від шкірки і нарізаємо якомога дрібніше
ТеркоюВикористовуємо дрібну терку для натирання часнику
ПресомВикористовуємо часниковий прес, щоб подрібнити часник
БлендерЧасник поміщаємо в блендер і подрібнюємо до потрібної консистенції

Як можна подрібнити часник?

Візьміть щільний целофан, затисніть зубчик часнику і потім натирайте на дрібній тертці.. При цьому руки не пахнуть часником, а також часник можна буде протерти весь, без залишку.

Як зробити соус із часнику?

Найпоширеніший рецепт часникового соусу – на основі сметани. На 0,5 л сметани не більше 20% жирності потрібно взяти 3 зубці часнику, додати ароматних трав, приправити за смаком. Такий геніальний у своїй простоті смачний соус хороший до драників, свіжих або запечених овочів, курки та індички, м'ясних котлет.

Як подрібнити багато часнику?

Для того щоб подрібнити часник без зайвих зусиль, надягніть на тертку поліетиленовий пакет і потріть часник на стороні з круглими дрібними зубами. Потім зніміть пакет із тертки. Весь подрібнений часник залишиться на пакеті, а тертка, як ви розумієте, залишається чистою, потрібно лише злегка ополоснути її водою.

Який соус підходить до стейків?

Перечний соус Вважається найважливішим соусом для таких стейків з мармурової яловичини, як Рібай, Шатобріан, Філе-міньйон, Ті-боун, а також свинини, телятини та курки. Він не тільки ідеально підходить до м'яса, але й здатний зайняти центральне місце на вашому столі, оскільки чудово поєднується практично з будь-якими продуктами.