Жовті вкраплення у м’ясі яловичини

Як приготувати м’ясо яловичини?

Опускаючи яловичину в окріп, ми зберігаємо в м'ясі всі соки. Потім на дуже повільному вогні потрібно варити м'ясо 1,5-2 години при закритій або трохи привідчиненій кришці. Можна варити і довше, так яловичина стане м'якою і ніжною. Якщо ж ви хочете приготувати смачний суп з прозорим бульйоном, діяти потрібно по-іншому.

Як пом якшити жорстке м’ясо?

Якщо ви купили не найвдаліший шмат м'яса, додайте до бульйону ложку оцту і варіть м'ясо на мінімальному вогні. Також можна додати кілька ложок лимонного соку. Кислота розм'якшить м'ясні волокна і м'ясо стане більш м'яким. Також до бульйону можна додати чайну ложку соди.

Як зрозуміти що м’ясо готове?

Якщо м'ясний шматок дуже м'який — він сирий. Якщо палець відчуває деяку пружність — це означає, що м'ясо готове наполовину. Якщо м'ясо відчутно тверде — воно повністю готове.

1.1. Основні показники якості м’яса – BukLib.net
Колір тканин м’яса у залежності від хімічної будови фарбуючих речовин, коливається від білого (свинячий жир) до різних відтінків жовтого, жовто-коричневого, коричнево-червоного та червоного. М’ясо корів має яскраво-червоне забарвлення, молодняка великої рогатої худоби до 1,5 року – блідо-червоне, свиней – червоне.