Якими хворобами можна заразитися від мишей

Миші і щури переносять збудників небезпечних захворювань, зокрема лептоспірозу та туляремії. І небезпека ближча, ніж може здатися! Фахівці Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України дослідили 30 щурів і 141 мишу. Сім гризунів виявилися інфікованими лептоспірозом, п'ять — туляремією!11 черв. 2018 р.

Що можуть переносити миші?

Гризуни мають специфічний запах, схожий на запах аміаку. Але, все ж, головна небезпека мишей полягає в тому, що вони є переносниками інфекційних захворювань: геморагічних гарячок, ієрсиніозу, псевдотуберкульозу, лептоспірозу, туляремії, чуми та ін.

Що не переносять миші?

Миші бояться аромату полину. Багатьом шкідникам не до душі аромат ромашки. Для того, щоб відлякати мишей, головки ромашки розсипають по підлозі у будинку, по кутах. Пучки ромашки розкидають по господарських забудовах, де зберігаються овочі та інші продукти.

Як вивести мишей з хати?

Щоб захистити цибулинні і багаторічні рослини, можна в укривний матеріал додавати гілки бузини, обв'язувати ними штамби дерев. Досить декількох гілочок м'яти або лаврового листа — і гризуни покинуть житло. Хорошою профілактикою є насадження і кущів м'яти, які стають живоплотом для гризунів. Миші бояться аромату полину.

Якими хворобами можна заразитись від тварин
Якими хворобами можна заразитись. від мишей – лептоспіроз. Вони виділяють інфекцію з сечею. Передається …