Чому на листі помідорів з’являються коричневі плями

Септоріоз листя — це захворювання, яке проявляється на найстарішому листі рослини. Його легко відрізнити від інших захворювань за його вдавленими водяними плямами з коричневими краями і світло-коричневими центрами. Після зараження рослина втрачає силу.6 серп. 2022 р.

Що робити щоб не чорніли помідори?

Якщо помідори на стеблах вже чорніють, необхідно вживати заходів для врятування врожаю. Використовують різні обприскування — часникові, кефірно-водні, хлоридні. Полив рослин не продовжують. Не сильно пошкоджені зелені плоди треба зняти, обробити окропом і викласти на дозрівання.

Чому в помідорів скручується листя?

Причини скручування листя: нестача води або надмірна кількість вологи можуть призвести до виникнення цієї проблеми. Поливати дорослу двотижневу розсаду потрібно теплою водою, і робити це по мірі необхідності, слідкуючи за рівнем висихання верхнього шару ґрунту.

Що робити щоб був гарний урожай помідорів?

Щоб кущі томатів плодоносили краще, обприскуйте їх борною кислотою (слабо-концентрований розчин) в фазі цвітіння 2 і 3-й кистей. Пилок завдяки бору активніше проростає, плоди швидше ростуть і зав'язуються. До того ж у кущів частіше з'являються нові точки зростання, а плоди стають більш солодкими.

Чому жовтіє листя у помідорів: 7 основних причин хвороби, як …
Чому жовтіє листя у помідорів і як лікувати подібну хворобу? Причини пожовтіння листя томатів, та методи боротьби з жовтим листям на помідорах. Відповідь на це …