З чим найкраще приймати алмагель

Чи можна пити Алмагель із іншими ліками?

Може абсорбувати деякі лікарські засоби, зменшуючи таким чином їх всмоктування, тому при одночасному прийомі інших лікарських засобів їх необхідно приймати за 1-2 години до або після прийому Алмагелю..

Як правильно приймати альмагель?

Як приймати, курс прийому та дозування Для прийому внутрішньо. По 5-10 мл (1-2 мірні ложки або 1 пакетик) 3-4 рази на день за 10-15 хвилин до їди. Максимальна тривалість лікування становить 7 днів, потім переходить на лікування препаратом Алмагель®. Не рекомендується приймати рідини протягом 15 хвилин після прийому препарату.

Як правильно приймати альмагель при гастриті?

По 5-10 мл (1-2 мірні ложки або 1 пакетик) 3-4 рази на день за 10-15 хвилин до їди. Максимальна тривалість лікування становить 7 днів, потім переходить на лікування препаратом Алмагель®. Не рекомендується приймати рідини протягом 15 хвилин після прийому препарату.

WebApteka.RU
Алмагель А — інструкція із застосування, опис, питання щодо препарату

Алмагель ® А (Almagel ® A)

Алмагель<sup></p>
<p>®</sup> А (Almagel<sup>®</sup> A)

Форми випуску

сусп. оральний. , №20

сорбітол, гідроксиетилцелюлоза, метилпарагідроксибензоат, пропілпарагідроксибензоат, бутилпарагідроксибензоат, спирт етиловий 95%, сахарин натрій, олія лимонна, вода очищена

сусп. оральний. , №1

5 мл суспензії (одна дозувальна ложка) містять: алюмінію гідроксиду гель 2,18 г у перерахуванні на алюмінію оксид 218 мг; магнію гідроксиду паста 350 мг у перерахуванні на магнію оксид 75 мг; бензокаїну 109 мг;
10 мл (1 пакетик) суспензії містять: алюмінію гідроксиду гель 4,36 г у перерахуванні на алюмінію оксид 436 мг; магнію гідроксиду паста 700 мг у перерахуванні на магнію оксид 150 мг; бензокаїну 218 мг.
Допоміжні речовини: сорбіт (E420), гідроксиетилцелюлоза, метилпарагідроксибензоат (E218), пропілпарагідроксибензоат (E216), бутилпарагідроксибензоат, натрію сахарин, лимонне масло, етанол 96%, вода очищена, водню пероксиду р-р (30%.

сорбітол, гідроксиетилцелюлоза, метилпарагідроксибензоат, пропілпарагідроксибензоат, бутилпарагідроксибензоат, спирт етиловий 95%, сахарин натрій, олія лимонна, вода очищена

Класифікація

Без рецепта Лікарські препарати A02A B10 Комбінації Форми випуску за NFC

фармакодинаміка. Алмагель А є збалансованою комбінацією алюмінію гідроксиду і магнію гідроксиду в поєднанні з сорбітом. Препарат Алмагель А має помірну антацидну дію при застосуванні рекомендованої разової та добової дози протягом 40-60 хв після їди.
Алюмінію гідроксид нейтралізує підвищену секрецію соляної кислоти та знижує активність пепсину в шлунку, утворюючи алюмінію хлорид. Під впливом лужного середовища кишечника останній перетворюється на лужні солі алюмінію, які майже не всмоктуються та незначною мірою змінюють концентрацію солей алюмінію в крові при тривалому застосуванні Алмагелю А. З іншого боку, алюміній гідроксид має властивість змінювати концентрацію фосфатів, зв'язуючи фосфатні іони в кишечнику обмежуючи в такий спосіб їх всмоктування.
Антациди, що містять алюміній, у тому числі Алмагель А, також мають відомий цитопротекторний ефект на слизову оболонку шлунка, пов'язаним з активуванням синтезу простагландинів. Таким чином підвищується стійкість слизової оболонки, що захищає її від запально-некротичних та ерозивно-геморагічних змін, викликаних дратівливими та ульцерогенними агентами, такими як ацетилсаліцилова кислота, нестероїдні протизапальні засоби, етиловий спирт.
Магнію гідроксид також нейтралізує соляну кислоту в шлунку, перетворюючись на магнію хлорид, який має незначну проносну дію.
Бензокаїн має місцеву знеболювальну дію за наявності вираженого больового синдрому.
Сорбіт має слабку вітрогону та помірну жовчогінну та проносну дію. Такі ефекти компенсують у більшості хворих схильність до запору під впливом гідроксиду алюмінію.
Препарат не призводить до розвитку алкалозу та утворення вуглекислого газу (CO2) у шлунку.
Фармакокінетика. Солі алюмінію всмоктуються незначною мірою у кишечнику. Іони магнію всмоктуються лише з 10% та його концентрація у крові майже змінюється. Тривалість дії залежить від швидкості випорожнення шлунка. При застосуванні натще дію триває 20-60 хв.
Бензокаїн всмоктується в мінімальних кількостях і практично не чинить системної дії на організм. Його місцева знеболювальна дія настає через 1-2 хв після застосування суспензії.

нетривале симптоматичне лікування запальних та ерозивних уражень, що супроводжуються печією, дискомфортом, болем, нудотою, блюванням; при гострих чи хронічних запальних процесах чи інших порушеннях слизових оболонок стравоходу, шлунка чи дванадцятипалої кишки.

Алмагель А слід застосовувати для лікування дорослих.
Перед застосуванням суспензію необхідно ретельно гомогенізувати, струшуючи флакон або розминаючи пакетик. Препарат не слід розводити чи запивати. Відмірювання необхідної кількості препарату з флакона відбувається шляхом використання ложки дози, що міститься в комплекті. При використанні препарату в пакетиках необхідно дотримуватись наступних рекомендацій: тримати пакет вертикально, відрізати або відірвати один із кутів у позначеному місці. Вміст пакетика вилити через отвір пакетика в ложку або у ротову порожнину.
Дози. Застосовувати по 5-10 мл (1-2 дозувальні ложки) 3-4 рази на добу або по 1 пакетику 3-4 рази на добу за 10-15 хв до їди.
У разі призначення препарату в разовій дозі 5 мл рекомендується використовувати Алмагель А у флаконах, оскільки в даному виді упаковки передбачена ложка дозування, яка дає можливість точно відміряти необхідний обсяг препарату.
Тривалість лікування Алмагелем не повинна перевищувати 7 днів, потім за призначенням лікаря можна продовжити лікування препаратом Алмагель.
Діти. Препарат не призначати дітям з огляду на ризик розвитку метгемоглобінемії.

лікарський засіб не слід призначати дітям незалежно від віку, а також вагітним і тим, хто годує груддю через вміст бензокаїну.
Алмагель А протипоказано застосовувати при гіперчутливості до будь-яких діючих та/або допоміжних речовин, що входять до складу лікарського засобу; підвищеної чутливості до анестетиків; хронічному запорі; хронічній діареї; сильного болю в животі неуточненого генезу, підозри на гострий апендицит; хвороби Альцгеймера; тяжких формах ниркової недостатності (у зв'язку з ризиком виникнення гіпермагніємії та алюмінієвої інтоксикації); гіпофосфатемії.

при застосуванні препарату в дозах, що рекомендуються, побічні ефекти виникають рідко.
З боку системи травлення: запор (проходить після зниження дози), нудота, блювання, спазм шлунка, зміна смакових відчуттів.
З боку імунної системи: реакції гіперчутливості, у тому числі шкірні висипання, свербіж, кропив'янка, ангіоневротичний набряк та анафілактичні реакції.
Метаболічні та аліментарні розлади: гіпермагніємія, гіпералюмініємія, гіпофосфатемія.
У пацієнтів з нирковою недостатністю та пацієнтів, які перебувають на діалізі, тривале застосування солей алюмінію та магнію у високих дозах може призводити до розвитку енцефалопатії, деменції, мікроцитарної анемії або погіршити перебіг остеомаляції, індукованої діастом, а внаслідок розвитку гіпофос тканини та виникнення гіперкальціурії з підвищеним ризиком остеомаляції.

не рекомендується застосування препарату у пацієнтів з метаболічним алкалозом, цирозом печінки, тяжкою серцевою недостатністю, виразковим колітом, дивертикульозом, колостомією та ілеостомією (підвищений ризик порушення водно-електролітного балансу), гострим гемороєм, нирковою недостатністю.
Пацієнтам слід рекомендувати звернутися до лікаря у таких випадках: зменшення маси тіла; виникнення труднощів при ковтанні або постійне відчуття дискомфорту у животі; розлади травлення, що з'явилися вперше, або зміна перебігу існуючих порушень травлення; ниркова недостатність.
Алюмінію гідроксид може викликати запор, а передозування солей магнію може призвести до гіпокінезії кишечника; застосування високих доз препарату може спричинити або загострити механічну та динамічну кишкову непрохідність у пацієнтів групи високого ризику, таких як хворі на ниркову недостатність або особи похилого віку.
При лікуванні пацієнтів із нирковою недостатністю або осіб, які перебувають на постійному гемодіалізі, слід враховувати наявність у препараті алюмінію та магнію (існує ризик виникнення енцефалопатії, деменції, мікроцитарної анемії або може погіршити остеомаляцію, спричинену діалізом).
Гідроксид алюмінію може бути небезпечним при застосуванні у пацієнтів з порфірією, які перебувають на гемодіалізі. Не рекомендується тривале застосування препарату (більше 7 днів) через вміст бензокаїну (див. Застосування).
Тривале застосування хворим похилого віку може погіршити стан наявних захворювань кісток та суглобів.
Під час лікування Алмагелем А необхідно уникати прийому алкоголю та кислот (наприклад, лимонного соку, оцту), які можуть послабити місцеву знеболювальну дію бензокаїну.
При проявах алергії на лікарський засіб – висипання, свербіж, набряк обличчя, утруднення дихання – застосування препарату необхідно припинити і звернутися до лікаря.
При застосуванні суспензії виникають оніміння та анестезія слизової оболонки ротової порожнини та язика. Це явище проходить і воно не повинне турбувати пацієнта.
Препарат не містить цукру, тому його можна застосовувати хворим на діабет.
Препарат містить сорбіт, який протипоказаний при вродженій непереносимості фруктози.
Алмагель А містить парабени (допоміжні речовини пропілпарагідроксибензоат та етилпарагідроксибензоат), які можуть викликати алергічні реакції. Зазвичай це реакції уповільненого типу. Дуже рідко можливий розвиток алергічних реакцій негайного типу, зокрема бронхоспазму.
Препарат містить етиловий спирт. Тому застосування препарату може негативно впливати на пацієнтів із алкоголізмом, захворюваннями печінки та ЦНС, епілепсією.
У випадках, коли проводиться лікування іншими препаратами, які застосовують перорально, препарат слід приймати за 2 години до або через 2 години після застосування препаратів, зазначених у розділі ВЗАЄМОДІЯ.
Вплив на лабораторні тести. Алмагель А може вплинути на результати деяких лабораторних та функціональних досліджень та тестів: знижує рівень шлункової секреції щодо її кислотності; порушує тест візуалізації дивертикулів та кісткової сцинтиграфії за допомогою технеції (99 Tс); помірно та на короткий час підвищує плазмовий рівень гастрину, фосфору, pH плазми крові та сечі.
Застосування у період вагітності або годування груддю. Препарат не призначати в період вагітності та годування груддю через вміст бензокаїну.
Здатність впливати на швидкість реакції при керуванні транспортними засобами чи роботі з іншими механізмами. Незначна кількість етилового спирту в лікарській формі за дотримання рекомендованих доз не впливає на здатність керувати транспортними засобами або працювати з механізмами, що потребують підвищеної уваги.

відзначають зменшення шлунково-кишкового всмоктування лікарських засобів, що застосовуються одночасно з антацидами. Це може бути пов'язано з тим, що препарат змінює кислотність шлункового соку, що впливає на всмоктування,max, біодоступність, а також виведення великої кількості лікарських засобів при одночасному їх застосуванні Як запобігання слід витримати перерву не менше 2 годин між прийомом антацидів та інших препаратів.
По можливості проміжок часу повинен становити більше 2 годин між застосуванням препарату Алмагель А та наступних препаратів: ацетилсаліцилова кислота, блокатори H2-гистаминовых рецепторов (циметидин, ранитидин), противотуберкулезные препараты (этамбутол, изониазид для перорального применения), мексилетин, препараты лития, атенолол, метопролол, пропанолол, хлорохин, циклины, дифлунизал, дигоксин, хинидин, бисфосфонаты, фексофенадин, соли железа, фторхинолоны ( наприклад ципрофлоксацин), натрію фторид, глюкокортикостероїди, виключаючи кортизол при замісній терапії (описано для преднізолону та дексаметазону), індометацин, кетоконазол (зменшення шлунково-кишкового всмоктування кетоконазолу у зв'язку з підвищенням рівня pH шлунка), нейронозапрати тики тетрациклінового ряду, сульпірид, пеніциламін, фосфор (добавки), тироксин, катіоніт сульфату натрію (зниження здатності смоли з'єднуватися з калієм, що може призвести до ризику метаболічного алкалозу у пацієнтів з нирковою недостатністю).
Слід бути обережним при застосуванні препарату одночасно з полістиролсульфонатом у зв'язку з потенційним ризиком зниження ефективності зв'язування калію іонообмінною смолою, виникнення метаболічного алкалозу у пацієнтів з нирковою недостатністю (відзначали при застосуванні алюмінію гідроксиду та магнію гідроксиду) та механічної кишкової непро .
При одночасному застосуванні кишково-розчинних таблеток підвищення лужності шлункового соку може призвести до прискореного розчинення її оболонки і, як наслідок, викликати подразнення шлунка та дванадцятипалої кишки.
Комбінації, які слід враховувати. Підвищується ниркова екскреція саліцилатів внаслідок олужнення сечі при комбінації із саліцилатами.У пацієнтів із нирковою недостатністю комбіноване призначення з цитратами може призвести до підвищення рівня алюмінію у крові.
Алмагель А не слід застосовувати одночасно з сульфаніламідами, тому що у його складі є бензокаїн. Як похідний параамінобензойної кислоти, бензокаїн діє як антагоніст антибактеріальної активності сульфаніламідів, внаслідок чого лікувальний ефект останніх знижується.
Вплив на лабораторні тести – див. ОСОБЛИВІ ВКАЗІВКИ.

при одноразовому застосуванні високих доз препарату не відзначали інших проявів передозування, крім запору, метеоризму, металевого присмаку у роті.
Тривале застосування Алмагелю А в дозах, що перевищують звичайні, може спричинити утворення конкрементів у нирках (нефрокальциноз), важкі запори, сонливість, гіпермагніємію, незважаючи на те, що препарат майже не всмоктується з шлунково-кишкового тракту. Можуть відзначати також прояви метаболічного алкалозу: зміна настрою та розумової активності, оніміння та біль у м'язах, нервозність та швидка стомлюваність, утруднення дихання, неприємні смакові відчуття. Іншими ознаками інтоксикації можуть бути зниження АТ, нудота, блювання, зниження рефлексів, м'язова стомлюваність, нервово-м'язовий параліч, брадикардія, відхилення від норми показників ЕКГ, гіповентиляція, у найважчих випадках можуть виникнути респіраторний параліч, кома, ниркова недостатність анурія.
Лікування. Слід вживати заходів для якнайшвидшого виведення препарату з організму шляхом промивання шлунка (стимулювання блювання, прийом активованого вугілля).
Лікування передозування магнієм: усунути наслідки гіпермагніємії можна за допомогою введення кальцію глюконату, проведення регідратації та форсованого діурезу. Пацієнтам з нирковою недостатністю потрібний гемодіаліз або перитонеальний діаліз.

у захищеному від світла місці при температурі не вище 25 °C. Не допускати замерзання. Після першого розкриття флакона суспензію можна використовувати протягом 3 місяців при зберіганні у зазначених умовах.
Інформація про лікарський засіб для фахівців охорони здоров'я.

Фармакологічні властивості Показання Алмагель А Застосування Алмагель А Протипоказання Побічні ефекти Особливості застосування Взаємодія Передозування Умови зберігання

Компендіум

Спеціалізоване медичне інтернет-видання для лікарів, провізорів, фармацевтів, студентів медичних та фармацевтичних вузів

Соціальні мережі

Підпишіться на Facebook, щоб отримувати останні новини про ліки, попередження та оновлення.