Якщо сохне малина, що робити

А те, що жовтіє листя й сохнуть гілки малини означає, що рослині не вистачає поживних речовин чи вологи. У літній період обов'язково треба дотримуватися правил поливу малини. Також рослині може не вистачати у ґрунті азоту чи інших речовин. Обов'язково внесіть під кущі азотні добрива.7 черв. 2023 р.

Чому сохне малина що робити?

Кущ сохне разом з ягодами через різні інфекції, що містяться в грунті, воді та рослинних рештках. Їх переносять комахи, наприклад, попелиці та кліщі. Щоб уникнути грибкових інфекцій, потрібно стежити за вологістю, вентиляцією в малиннику і навесні і восени обприскувати фугніцидами. Кеш

Як боротися з кліщем на Малині?

Ретельно промийте листя малини, спрямовуючи потік води на нижню та верхню сторони листків. Для боротьби з павутинними кліщами можна використовувати мийні засоби, такі як господарське мило або сода. Розчиніть кілька крапель мила або чайну ложку соди у воді й ретельно обробіть рослини цим розчином.

Чому скручується листя малини?

Якщо недолік калію, тоді листочки малини будуть скручуватися краями вниз. Виправити це можна підживленням малини золою, нестача бору можна виправити додаванням борної кислоти в грунт на початку червня.

Чому сохне малина і що робити
Малину можуть вражати шкідники: Павутинний кліщ. Якщо ви виявили на малині павутину, скручування листя, в’янення і опадання, потрібно негайно обробити кущ колоїдної сірої або Карбофосом. Галиця. Дуже небезпечний шкідник, якого виявити на ранніх термінах дуже непросто. Якщо в …