Як підключити звук до комп'ютера через навушники

Зміст:

Як зробити так, щоб навушники працювали на комп'ютері?

Підключення бездротових навушників до комп'ютеру

  1. Вставте його в USB-порт.
  2. Увімкнути гарнітуру.
  3. Запустити вже знайому процедуру пошуку нових пристроїв. Обидва – і адаптер, і навушники – буде виявлено Windows, а потім підключено до комп'ютеру.
  4. Завершити процедуру підключення натисканням опції "Слухати музику".

Чи можна безпосередньо підключити навушники до комп'ютера?

До універсального роз'єму USB можна підключити безліч різних пристроїв, у тому числі і навушники.. Досить екзотичний варіант, застосовується найчастіше у стаціонарних ПК для підключення ігрових гарнітур.

Як підключити навушники до комп'ютера через провід?

0:47Рекомендований кліп · 54 сек.Як підключити дротові навушники до комп'ютера (ноутбука)?

Як підключити навушники до комп'ютера

Як підключити навушники до комп'ютера

Навушники – це популярний гаджет, який використовують для перегляду фільмів, прослуховування музики, ігор та спілкування за допомогою IP-телефонії, такої як Skype. При цьому більшість користувачів люблять хороший і якісний звук, але не кожен може дозволити собі колонки через низку певних причин. Відмінний спосіб отримати хороший звук – це використання якісних навушників. До того ж вони просто незамінні в тому плані, якщо звук заважатиме комусь.

Як можна помітити, навушники – це корисна річ у багатьох ситуаціях. Але незважаючи на всю свою простоту, не всі користувачі знають і вміють підключати їх до комп'ютера чи ноутбука.

Підключення дротових навушників

Існує кілька видів дротових навушників, і кожен з них має свої особливості підключення до персонального комп'ютера або ноутбука.

Телефонні

Штекер телефонних навушників має назву mini-jack, діаметр якого дорівнює 3,5 мм. Навушники з таким штекером можна підключати до таких же роз'ємів для штекерів mini-jack. У комп'ютері вони знаходяться на задній панелі. В окремих випадках вони можуть бути і на передній панелі. Також можливе підключення через клавіатуру. Вихід для навушників mini-jack 3,5мм на ПК має зелений колір. Помилитись при підключенні тут складно: все за кольором. До ноутбука гаджети підключаються аналогічно. Відмінність лише в тому, що рознімання знаходяться на передній або бічній панелях.

USB

USB-навушники підключаються до наявного вільного USB-порту на комп'ютері або ноутбуку. Правильно вибрати один порт, до якого підключатимуться навушники. Це необхідно для того, щоб при кожному підключенні не проводити нові налаштування. Знаходиться USB-порт у комп'ютері на задній панелі та бічній, у ноутбуці цей порт зазвичай розміщується і ліворуч, і праворуч. У більшості випадків після їх підключення налаштування відбувається автоматично. Якщо цього не сталося, то може знадобитися установка драйверів.

Навушники з мікрофоном

Рознімання для навушників та мікрофона

Всі комп'ютери мають звукову карту. Вона може бути окремим пристроєм або бути вбудованою в материнську плату. Головне, що на панелі ПК має бути кілька роз'ємів для підключення навушників та мікрофона. Для навушників використовується зелений колір, а для мікрофона – рожевий. Досить часто над самими роз'ємами наносять і картинки, які допоможуть не помилитися користувачеві. Далі справа проста: потрібно з'єднати зелений роз'єм із зеленим, а рожевий із рожевим.

У ноутбуках гарнітура підключається аналогічно. Тільки роз'єми знаходяться на лівій бічній панелі або спереду. У нових моделях ноутбуків почали робити комбіновані роз'єми. Зовні вони нічим не відрізняються від звичних роз'ємів. Єдине – вони не позначаються кольором. Поруч із такими комбінованими роз'ємами зазвичай намальовано значок мікрофона або динаміка.

Lightning

Існує також Lightning-навушники. Вони спочатку призначені для техніки Apple. Щоб підключити такі навушники до звичайного комп'ютера або ноутбука, потрібен спеціальний адаптер з відповідним діаметром.

Паралельне підключення з динаміками

Один вихід для підключення колонок та навушників до ПК чи ноутбука – це досить поширене явище. Зрозуміло, що постійно смикати кабель не найприємніше заняття, та й пошкодити його можна таким чином дуже швидко. Відмінне рішення у цій ситуації – з'єднання з одним лінійним виходом. Іншими словами, колонки та навушники будуть з'єднані між собою паралельно, тобто звук буде і там, і там одночасно. Підключення таким чином можливе завдяки спеціальному розгалужувачу. Його ціна мінімальна, придбати її не проблема.

Варто зазначити, деякі системні блоки мають вихід для підключення навушників на передній панелі. Також можна підключитися через роз'єми в клавіатурі. У такому разі немає необхідності паралельного підключення через аудіо-розгалужувач.

Як підключити блютуз навушники до ПК

Bluetooth у «Диспетчер пристроїв»

Бездротові навушники часто підключаються за допомогою Bluetooth. Перед підключенням необхідно виконати певні дії. Спочатку переконайтеся, що на пристрої є Bluetooth-модуль.Дізнатися це можна у диспетчері пристроїв або почитавши в Інтернеті про технічні характеристики своєї моделі. Якщо модуль є, потрібно перевірити, чи працює він. Для цього переходимо в "Диспетчер пристроїв", вибираємо наш адаптер і правою кнопкою миші тиснемо на нього. У вкладці, що з'явилася, переходимо в «Властивості». Якщо все добре, то буде присутній напис «Пристрій працює нормально».

Якщо адаптер не працює і зробити нічого не виходить, необхідно встановити або оновити драйвера. Після проведення перевірки можна переходити до безпосереднього підключення:

  1. Для початку необхідно увімкнути Bluetooth на комп'ютері або ноутбуку. У Windows 10 активувати його можна через "Пуск". Необхідно натиснути на нього та вибрати розділ «Параметри» та «Пристрої».
  2. У вікні потрібно перевести бігунок Bluetooth в стан «Увімк».
  3. Потім натисніть «Додати пристрій».
  4. Паралельно потрібно увімкнути стереонавушники. Як це зробити можна прочитати у посібнику з експлуатації.
  5. Далі слід активувати режим сполучення. У певних моделях це триває приблизно 10 секунд. Для цього потрібно затиснути кнопку ввімкнення на цей період.
  6. Як тільки гарнітура перейшла в потрібний режим, у меню "Додати пристрій" потрібно натиснути Bluetooth. У списку доступних пристроїв з'явиться гарнітура, на яку потрібно клікнути лівою кнопкою миші.

Далі необхідно дочекатися завершення процесу, після чого на екрані з'явиться напис "Підключено".

Підключаємо Wi-Fi навушники

Існує низка навушників, які передають сигнал на ноутбук через радіомодуль стандарту IEEE 802.11. Така гарнітура має спеціальну базову станцію. Вона може підключатися через стандартні входи (для мікрофона та навушників) у ноутбуці.В цьому випадку потрібно вставити штекери у необхідні гнізда. Після цього необхідно здійснити сполучення підключених навушників зі станцією. Як це можна прочитати в інструкції гаджета.

Якщо немає звуку. Налаштування

Звук у навушниках може бути відсутнім через низку причин. І далеко не завжди це означає, що пристрій несправний. Щоб виявити причину відсутності звуку та чому навушники не включаються, потрібно розглянути всі варіанти, описані нижче.

Діагностика

Меню "Усунення несправностей зі звуком"

Якщо звуку немає, можна провести діагностику на ПК та ноутбуці. Перший крок – це усунення несправностей стандартними засобами. У правому куті монітора натисніть правою кнопкою миші на іконку динаміка. Потім виберіть «Усунення несправностей зі звуком». Система почне шукати проблеми і після зробленого пошуку запитає користувача про те, в якому пристрої спостерігається проблема. Із запропонованого системою списку потрібно вибрати необхідне та дочекатися закінчення процесу. Якщо проблема вирішувана, система самостійно усуне її. Якщо ж ні, то вкаже в чому причина проблем, щоб налаштувати все вручну.

Оновлення драйверів

Досить часто некоректна робота драйверів звукової карти не дозволяє використовувати навушники. Для нормальної роботи пристрою необхідно оновити їх. Зробити це можна через меню "Диспетчер пристроїв", далі перейти в "Звукові, ігрові та відеопристрої". У цьому меню потрібно натиснути правою кнопкою миші на звукову карту і вибрати «Оновити драйвера». Але все ж таки, найнадійнішим методом є самостійна установка. Зробити це можна через офіційний сайт виробника встановленої материнської чи дискретної звукової плати.

Налаштування Realtek HD

У певних випадках можна спробувати виконати налаштування Realtek HD.Для цього слід відкрити «Панель управління» та перейти до «Диспетчера Realtek HD». Це вікно може називатися по-різному: Dolby Digital і Sound Booster. Далі потрібно натиснути на вкладку «Додаткові налаштування пристрою» та вибрати «Розділити всі вихідні гнізда як незалежні вхідні пристрої». Усі дії слід підтвердити за допомогою кнопки "ОК". Далі необхідно вимкнути визначення гнізда передньої панелі. Зробити це можна у параметрах гнізда. Якщо після цього звук не з'явився, проблема може полягати в аудіокодеках. Завантажити їх можна на просторах Інтернету.

Перевірити налаштування мікшера

Налаштування мікшера

Звуку може не бути і з однієї з найбанальніших причин – він може бути відключений у мікшері. Для перевірки потрібно натиснути на динамік, відкрити мікшер та підняти бігунки на шкалі навушників та системних звуків. Таким чином, проблема може бути вирішена.

Немає звуку в Skype

Якщо навушники справні, то проблема швидше за все саме у Skype. Потрібно зайти в меню "Інструменти", потім "Налаштування". У цьому вікні перейдіть на вкладку «Налаштування звуку». Тут потрібно здійснити заміну пристрою відтворення біля напису «Динаміки». У цьому вікні знаходиться велика зелена кнопка зі значком відтворення. З її допомогою можна відразу протестувати вибраний пристрій, не закриваючи вікно

Якщо нічого не виходить

Трапляються ситуації, коли людина підключила навушники, всі налаштування виконала, а вони все одно не працюють. Що робити? Як варіант, вибрати новий гаджет. У цьому випадку буде корисною онлайн-консультація, яку можна отримати в нашому інтернет-магазині. Досвідчені фахівці QwertyShop дадуть слушні поради, а також за потреби допоможуть підібрати якісні навушники будь-якого типу та для будь-яких потреб.

Як підключити навушники до комп'ютера

Як підключити навушники до комп'ютера

Слухати музику чи дивитися кіно у навушниках – набагато зручніше, ніж через колонки. Однак підключити навушники до комп'ютера — не завжди так легко і просто, як здається на перший погляд. Якщо у Вас виникли труднощі із підключенням навушників – прочитайте цю статтю.

Якщо ви шукаєте інтернет-магазин Навушники та гарнітури в Одесі та бажаєте купити дешево Навушники та гарнітури зі складу за гарною ціною від постачальника – рекомендуємо ознайомитись з асортиментом нашого каталогу.

Більшість сучасних людей віддають перевагу навушникам колонкам: вони дозволяють абстрагуватися від навколишнього світу та його шумів, а також краще зосередитися на роботі, навчанні, важливій розмові з відеозв'язку та інших занять — при цьому, не заважаючи оточуючим. Підключити навушники до комп'ютера – зазвичай не складає особливих труднощів, але бувають ситуації, коли розібратися з підключенням буває складно. Давайте розглянемо способи, за допомогою яких можна підключити навушники до ПК.

Як підключити навушники від телефону до комп'ютера

Роз'єм mini-jack

Більшість із нас користуються одними й тими ж навушниками і для телефону – і для комп'ютера. Тому питання про те, як підключити навушники від телефону до комп'ютера завжди актуальне. Оснащені стандартним 3,5 мм mini-jack штекером, телефонні навушники чудово підходять до відповідного гнізда комп'ютера або ноутбука. Зазвичай роз'єм для навушників розміщений на задній панелі ПК, проте безліч сучасних периферійних пристроїв, таких як колонки та клавіатури, також мають порти mini-jack для зручнішого доступу користувача до роз'єму.Переплутати його з іншими портами досить складно – mini-jack круглий і має окантовку зеленого кольору, або, на більш сучасних моделях ПК та ноутбука, роз'єм буде чорним, але поряд з ним Ви побачите картинку, на якій зображені навушники.
Роз'єм mini-jack

USB-навушники

Зважаючи на його популярність і поширеність, USB-порт не потребує додаткового представлення. Якщо Ваші навушники мають USB-роз'єм, підключити їх можна, відповідно, через USB-порт комп'ютера. Однак, незважаючи на легкість такого способу підключення, з ним нерідко трапляються якісь неполадки, причина яких часто криється в драйверах. Зазвичай, драйвера, потрібні для коректної роботи навушників, встановлюються автоматично при підключенні пристрою до ПК. Якщо у Вашому випадку щось пішло не так і Ваш ПК не виявив навушники – просто завантажте необхідні драйвера для цього пристрою та встановіть їх на ПК. Виконайте перезавантаження пристрою та насолоджуйтесь звуком.

Як підключити навушники з мікрофоном до комп'ютера

один роз'єм для навушників та мікрофона

Шкільні Zoom-конференції та робітник Google Meet, розмови з друзями по Skype/What's Up/Viber та онлайн ігри – вимагають наявності не тільки навушників, а й мікрофона. Як підключити навушники з мікрофоном до комп'ютера? Загалом так само, як і звичайні навушники з роз'ємом mini-jack: зелений штекер слід підключити до зеленого порту комп'ютера, а рожевий штекер мікрофона – до рожевого порту, який завжди розташований поруч із вже знайомим нам зеленим. У більш сучасних пристроях, — ПК та ноутбуках, — роз'єм буде один, а поруч із ним Ви побачите картинку із зображенням гарнітури.
Іноді для навушників та мікрофона – використовується один роз'єм

Роз'єм Lighting від Apple

Перехідник із Lighting на mini-jack

Спочатку, роз'єм Lighting призначений лише для приєднання навушників до техніки Apple, проте, якщо у Вас виникла потреба підключити такі навушники до звичайного ПК – Вам доведеться придбати спеціальний перехідник.
Перехідник із Lighting на mini-jack

Як підключити блютуз навушники до ноутбука чи ПК

  • Включаємо Bluetooth (Пуск – Параметри – Пристрої)
  • Змінюємо параметр Bluetooth з «Вимк» на «Увімк»
  • Клацаємо пункт «Додавання пристрою»
  • Включаємо навушники (дістаємо з кейсу або слідуємо інструкції)
  • Активуємо режим сполучення на навушниках (також дивимося інструкцію, зазвичай потрібно затиснути кнопку ввімкнення на кілька секунд)
  • Клацаємо пункт меню на ПК «Додавання Bluetooth або іншого пристрою»
  • У вікні слід вибрати «Bluetooth»
  • У списку блютуз-пристроїв, що з'явився, вибираємо навушники.

Якщо звук таки не з'являється

Ви зробили все за інструкцією, але звук у навушниках все ж таки не з'явився? Пропонуємо Вам зробити наступні кроки:

  • Перезавантажити ПК і спробувати знову підключити звичайні або блютуз-навушники
  • Оновити драйвери гарнітури та звукової карти ПК або видалити драйвер і встановити знову
  • Завантажити пакет актуальних аудіокодеків та встановити їх на ПК
  • Перевірити налаштування мікшера гучності (клацніть на динамік у панелі завдань)
  • Перевірити налаштування звуку у самій програмі – грі чи месенджерах.

Якщо нічого з вищеописаного не допомогло – рекомендуємо звернутися до фахівців, можливо, порти Вашого ПК несправні.