Чим підгодувати огірки, якщо листя жовтіє

В цьому випадку необхідно зробити простий розчин: беремо 1 л сироватки (або нежирного молока) та розводимо її в 3 л теплої води, туди ж додаємо 12 крапель йоду та 2 ст. л. натертого та розчиненого у теплій воді господарського мила.12 черв. 2023 р.

Що зробити щоб огірки не жовтіли?

Обробка огірків від пожовтіння Потрібно замочити буханку на ніч, а зранку, коли хліб розм'якне, треба додати трохи йоду. 1 літр такої суміші треба розвести у відрі води та обприскати огірки. Завдяки цьому способу листя буде зеленим увесь сезон. Щоправда, його можна проводити не часто: 1 раз у 2 тижні.

Що робити коли жовтіють огірки?

Якщо листя пожовкло просто тому, що огірки засохли від спеки, відновіть нормальний полив – незабаром рослини оговтаються. Якщо ж ви перестаралися з поливом, і листя пожовкло через загнивання, необхідно вживати термінових заходів: подрихліть кущі або присипайте грунт під ними деревною золою і піском.

Як поливати огірки йодом?

У випадку зараження огірків хворобами та більшості випадків до розчину молока та йоду бажано додавати інші ефективні засоби. Так для лікування кореневої гнилизни змішують 3 краплі йоду та 10 крапель зеленки з 10 л води, поливають один раз в тиждень.

Огірки – жовтіє листя: причини і що робити, щоб кущі були …
Якщо воно стає жовтим та блідим, сохне по краю, жовтіють прожилки листя, виглядає як обпалене, засихає – це означає, що з огірками не все гаразд. Час застосовувати заходи, є неполадки з умовами вирощування і можливо навіть хвороби. З весни до …