Солодкі сорти картоплі

Батат, солодка картопля, Sweet potato Бульби батату, що використовуються в кулінарії, мають вигляд довгих (до 30 см) потовщених кореневищ, з ніжною соковитою солодкою м'якоттю і тонкою шкірою. Залежно від сорту бульби бувають за формою круглі або провгуваті з білим, рожевим або блідо-жовтим забарвлення м'якоті.

Який сорт картоплі солодкий?

За смаком батат набагато солодший картоплі, тому у народі його прийнято називати «солодкою картоплею». Вага однієї такої «картоплинки» може досягати трьох кілограмів. М'якуш має різноманітне забарвлення – від білого та кремового до жовтого, морквяно-помаранчевого та рожевого, червоного та фіолетового.

Який сорт картоплі найдорожчий?

Картопля La Bonnotte – найдорожча в світі. Ціна за кілограм коливається від 500 до 650 євро. Хоч на вигляд ця картопля від звичайної нічим не відрізняється, але кулінари з усього світу стверджують, що унікальність цього сорту в тому, що він має найніжніший м'який смак, який і солодкий, і солоний одночасно.

Скільки існує сортів картоплі?

Виведено понад 4000 сортів картоплі, які розрізняють за призначенням, терміном дозрівання, врожайністю, лежкістю бульб, стійкістю до захворювань і шкідників сільськогосподарських культур.

Смачна та солодка: ранні сорти картоплі, які варто посадити …
Суперранній сорт картоплі, перший урожай якого можна збирати за 45 днівпісля появи перших паростків. Чудово адаптується до несприятливих погодних умов. Мало схильний до появи картопляного раку чи пошкодження нематодою. За смаковими якостями цей сорт вигідно …