Кішка мочиться в ліжко, що робити

Необхідно віднести кішку на прийом до ветеринара і перевірити, чи немає у неї сечокам'яної хвороби. Якщо діагностика це підтвердить, то необхідно буде провести професійне лікування. Справа в тому, що саме це захворювання нерідко стає причиною, по якій кішки пісяють на ліжко своїх господарів.26 груд. 2017 р.

Як відучити кота ходити в туалет на ліжко?

Візьміть м'яку ганчірку і пройдіться кілька разів навколо шиї кота, а потім цією ж ганчіркою по тих місцях, де він паскудить. Кіт ніколи не буде гадити там, де пахне його феромонами. У тих місцях, де кішка нагадила, поставте маленькі миску з її їжею.

Чому кішка пісяє стоячи?

Чому він перестав ходити у лоток? Причин може бути чимало. Наприклад, кіт, як істота звички, може ходити в туалет поза звичним лотком після переїзду, перестановки лотка в нове місце або зміни наповнювача. Але така поведінка може бути симптомом розвитку захворювання сечостатевої системи.

Як привчити кошеня до туалету?

Розмістіть лоток подалі від їжі і покажіть його улюбленцеві. Віднесіть тварину до лотка після їжі і покопайте своїми пальцями наповнювач. Бажано втигнути в момент, коли кішка захоче сходити в туалет – вона сідає і починає копати лапами навколо себе. Рано чи пізно тварина зрозуміє, що потрібно робити з туалетом.

Як відучити кішку писати на диван