Диня Ананасова є середньостиглим сортом, призначеним для вирощування на грядці. Плоди довгасті, правильної овальної форми, середнього розміру (1.5-3 кг). Яскраво-жовта шкірка досить тонка, трохи горбиста, вкрита сітчастим візерунком сірого або коричневого кольору.
Коли не можна їсти диню?
Диню не можна їсти годуючим мамам і немовлятам, оскільки вона погано засвоюється дитячим організмом. Не можна їсти диню при хворобах шлунка, нирок і жовчного міхура. Цей продукт також дуже погано поєднується з молоком і алкогольними напоями. Таке поєднання може накликати на вас діарею.
Яка користь від дині?
Диня багата клітковиною, завдяки чому стимулює роботу кишечника. Плід містить фолат, вітамін К і магній, які життєво необхідні для здоров'я кісток. Диня знижує кров'яний тиск через високий вміст калію. Вона багата водою і електролітами, що корисно для підтримки балансу рідини в організмі.
Як виростити дині на городі?
Посіяти диню можна наступним чином.
- Насіння на півгодини замочіть в слабкому розчині марганцівки.
- Зробіть лунки глибиною 5 см. Відстань між лунками – не менше 70 см, між рядами – 1 метр.
- Внесіть в лунки жменю золи.
- Полийте лунки теплою водою.
- У кожну лунку покладіть 3-4 насіння і присипте землею.
Опис і характеристика ананасної дині
Класична ананасна диня являє собою середньостиглий сорт, призначений для вирощування на грядці. Плоди довгасті, правильної овальної форми, середнього розміру (1,5–3 кг).