Диня ананасна опис

Диня Ананасова є середньостиглим сортом, призначеним для вирощування на грядці. Плоди довгасті, правильної овальної форми, середнього розміру (1.5-3 кг). Яскраво-жовта шкірка досить тонка, трохи горбиста, вкрита сітчастим візерунком сірого або коричневого кольору.

Коли не можна їсти диню?

Диню не можна їсти годуючим мамам і немовлятам, оскільки вона погано засвоюється дитячим організмом. Не можна їсти диню при хворобах шлунка, нирок і жовчного міхура. Цей продукт також дуже погано поєднується з молоком і алкогольними напоями. Таке поєднання може накликати на вас діарею.

Яка користь від дині?

Диня багата клітковиною, завдяки чому стимулює роботу кишечника. Плід містить фолат, вітамін К і магній, які життєво необхідні для здоров'я кісток. Диня знижує кров'яний тиск через високий вміст калію. Вона багата водою і електролітами, що корисно для підтримки балансу рідини в організмі.

Як виростити дині на городі?

Посіяти диню можна наступним чином.

  1. Насіння на півгодини замочіть в слабкому розчині марганцівки.
  2. Зробіть лунки глибиною 5 см. Відстань між лунками – не менше 70 см, між рядами – 1 метр.
  3. Внесіть в лунки жменю золи.
  4. Полийте лунки теплою водою.
  5. У кожну лунку покладіть 3-4 насіння і присипте землею.

Опис і характеристика ананасної дині
Класична ананасна диня являє собою середньостиглий сорт, призначений для вирощування на грядці. Плоди довгасті, правильної овальної форми, середнього розміру (1,5–3 кг).