Який потрібний торт на весілля?

У більшості випадків пари вибирають круглий триярусний торт із бісквіту з кремом. Такі весільні торти відмінно доповнюють ягоди, прикраси з глазурі та мастики. Тим, хто віддає перевагу більш легким десертам, підійде торт-суфле. Відкритий торт з медових чи горіхових коржів найкраще виглядає на весіллі в еко-стилі.

За основу розрахунку щодо ваги весільного торта, зазвичай, береться кількість запрошених гостей. На кожного гостя розраховується приблизно 200 грам + додаткові 500 грам на кожних 10 осіб. Якщо ваше весілля готується на 50 гостей, то вага торта становитиме десь 12…13 кг.

30 гостей – мінімальна вага 3.5-4 кг, але краще взяти більше. 40 гостей (врахуйте більше солодкого на кількість дітей) – від 5 кг. 50 людина – два середні вироби або один великий – понад 6.5 кг.

Топ-5 начинок для весільного торта

  1. Збиті вершки з скибочками свіжих або консервованих фруктів та ягід. Доповнена бісквітними коржами, ця начинка – Найніжніша з можливих.
  2. Заварний крем. Він може поєднуватися з будь-яким видом коржів: листкові, пісочні, медові…
  3. Шоколадно-вершкова начинка. …
  4. Тірамісу. …
  5. Суфле та йогурти.