Як зняти шкуру із замороженої щуки для котлет

Як зняти шкіру з риби?

0:56Рекомендований кліп · 56 сек.Як зняти шкірку з риби для фарширування: майстер-класПочаток кліпа, що рекомендуєтьсяКінець кліпа, що рекомендується

Як швидко зняти шкіру з риби?

Помістіть очищену рибу в глибокий посуд і обшпарити окропом з усіх боків. При цьому шкірка легко відійде і знімається за допомогою гострого ножа.. Якщо на філе потрібно обробити велику рибу, то можна спочатку розрізати її на шматки, а потім зрізати гострим ножем шкіру.

Як почистити рибу від кісток?

Підготувати рибу для фаршу легше, ніж ви думаєте. Для цього очистіть її від нутрощів, зябер і плавників, а потім помістіть її в киплячу воду на 1,5-2 хвилини. Шкіра та кістки з легкістю видалятимуться. Тепер риба готова до фаршу. Збережена копія

Фоторецепт
Котлети із щуки правильний рецепт із покроковим фото ФотоРецепт.ru

Фарширована риба: як правильно зняти шкіру зі щуки

Як зняти шкіру

Щука дуже улюблена професійними кулінарами та домогосподарками. Її ніжне біле м'ясо чудово підходить для приготування котлет, тюфтель, фрикадельок, пельменів. Але найсмачнішою та вишуканою стравою вважається щука фарширована. Хазяйкам корисно знати, як зняти зі щуки шкіру, не розрізаючи при цьому черевця.

Рецепт приготування фаршированої щуки

Технологія зняття шкіри

Рецептів приготування цієї страви кілька. Можна розрізати і випатрати рибу перед фаршируванням, а потім вирізати хребет разом з кістками – це найпростіший і найпоширеніший спосіб. Але якщо зберегти шкірку цілою, страва виглядає набагато цікавіше.

Спробувати нафарширувати можна будь-яку рибу, але виникають складності зі зняттям шкіри. Зняти шкуру з риби інших порід майже неможливо, принаймні панчохою її точно не знімеш. Тому для фарширування використовується саме щука. У неї шкіра дуже міцна і легко відокремлюється.

Як начинити щуку

Крім того, вона має додаткові переваги. Це хижа риба, і вважається, що у всіх хижих риб більш розвинена м'язова система, простіше кажучибільше м'яса. Кісточки в хребті дуже дрібні, що є недоліком у смаженій та вареній рибі і зовсім непомітно у фарші.

Підготовка риби

Приготування щуки

Для фарширування слід вибирати рибу відповідно до розмірів дека та духової шафи. Дрібні екземпляри ще не мають насиченого смаку, великі, більше 4-х кг, можуть вже тхнути тією, тому ідеальний розмір для приготування фаршированої щуки – 1,5-2,5 кг.

  • Свіжу щуку необхідно ретельно почистити та помити. Чи не потрошити!
  • Добре, якщо вона куплена напередодні. Очищену рибу бажано заморозити. Класти в холодильну камеру її треба у розправленому вигляді. Заморожувати необов'язково, але це значно спростить процес підготовки, або технологію того, як зняти шкуру зі щуки для фарширування.
  • Заморожену рибу дістають із морозилки за 4-5 годин до приготування. За цей час верхній шар, тобто шкіра, відтає, тоді як сама тушка залишається твердою та мерзлою. Можна штучно розморозити її у теплій воді.

Як зняти шкуру сощуки

Працювати зі свіжою рибою за наявності досвіду також нескладно, але новачкам краще вчитися на замороженій фаршуванні.

Технологія зняття шкіри

Наступний етап – рекомендації, як зі щуки зняти шкуру швидко та акуратно.

  • Викласти рибу на дошку чи прямо на стіл.
  • Гострим ножем зробити неглибокий розріз навколо голови. Треба намагатися, розрізаючи шкіру, не торкатися м'язового шару. Голову не потрібно відрізати, оскільки це ускладнить зняття шкіри з риби. Також треба намагатися не зачепити жовчний міхур. Його і всі інші начинки краще видалити після того, як шкіра буде частково знята.
  • Далі великі пальці рук заводять під шкіру і поволі починають загортати її нагору.
  • Коли за шкірку можна буде взятися руками, слід скористатися порадами, як панчохою зняти шкіру зі щуки. Не треба робити це різко. Поступово потроху тягнути за шкіру, як і раніше, періодично допомагаючи собі пальцями. Особливо уважним треба бути у місцях спинних та черевних плавців. Коли доходять до плавників, їх акуратно підрізають із внутрішнього боку ножем або спеціальними ножицями і залишають на шкірці. Це надалі зробить зовнішній вигляд страви природнішим.
  • Коли всі плавці пройдені, шкіру тягнуть сміливіше і на відстані 2 см від хвоста відрізають від тушки.

Виходить панчоха із щучої шкірки з плавцями та хвостом.

Рецепт приготування

Якщо рибу заморожувати, шкіра відокремлюється швидше, але недоліком цього є те, що працювати з холодною рибою вкрай некомфортно, доводиться періодично зігрівати руки в теплій воді.

Процес приготування страви

Тушку риби треба випатрати і відокремити філе від кісток. З голови видалити зябра. Цю не дуже приємну процедуру можна зробити за допомогою ножиць чи звичайних пасатижів. Чим старша риба, тим складніше це зробити. Зябра спочатку максимально підрізають, а потім видаляють. Робити це треба дуже акуратно, тому що вколотися або порізатися зубами щуки легко, а такого роду травми дуже небезпечні.

Потім готується фарш із наступних інгредієнтів:

  • філе щуки;
  • рис – 0,5 склянки;
  • 2 середні цибулини;
  • часник – 2 зубці;
  • сало – 50 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль перець.

Рибу, цибулю, часник та сало прокрутити на м'ясорубці, додати яйце, відварений рис та спеції.

Якщо виключити сало та яйце, страва вийде пісною. Для м'якості додають трохи білого хліба, розмоченого у воді. Смак постраждає не сильно, проте страву можна готувати у свята православних постів.

Готовим фаршем заповнити шкірку, звичайною голкою пришити до неї голову і через зяброві кришки додатково викласти фарш, що залишився. Треба намагатися, щоб у тушку потрапило менше повітря.

Потім фаршировану рибу викласти на змащене деко, щоб шкіра не полопалася, проколоти її в декількох місцях товстою циганською голкою, змастити майонезом і запекти в духовці при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин.

Залишається прикрасити та подати готову страву на стіл.

Щуку, що злегка охолола, нарізати на порційні шматки і перекласти часточками лимона і гілочками зелені. Гарно розкласти по краю страви, по хребту намалювати майонезом зигзаг, у центр можна висипати баночку чорних оливок імпровізація чорної ікри.

Страва виходить виключно смачною, красивою та святковою. На його приготування потрібно 1,5-2 години. Воно досить калорійне та економічне, так, щуки вагою 2 кг буває достатньо на компанію з 10 осіб. Господиня, яка освоїла всі тонкощі того, як панчохою зняти шкіру зі щуки для фарширування, та технологію її приготування, творчо змінивши інгредієнти фаршу та зовнішнє оформлення, здатна здивувати гостей та близьких своїм фірмовим рецептом.

Як обробити щуку на філе або фарш для котлет

Чищення щуки

Рибалки вважають великим успіхом, якщо вони зловили щуку. У неї дуже смачне та корисне пісне м'ясо.У ньому багато ненасичених жирних кислот, мікро- та макроелементів. З нього можна приготувати смачні страви і мало хто від них відмовиться. Але є невелике "але" – це обробка риби. Більшість жінок не вміють чистити або не знають, як обробити щуку. А зробити це просто, якщо володіти кількома прийомами та секретами. Слід заздалегідь дізнатися, як риба правильно очищається та обробляється. Робота ця кропітка і потребує терпіння.

Чищення щуки

Приготування філе

Хижачка мешкає в прісних водоймах, кістлява, має гострі зуби, нею легко поранитися.. Хоча вона складна в обробці, якщо її правильно приготувати, м'ясо буде соковитим, ніжним і неповторним на смак.

Щоб очистити заморожену рибу, підготуйте її. Візьміть миску з холодною водою, насипте туди трошки солі і опустіть у неї щуку. Тушка має повністю покриватися водою. Ще можна розморожувати у мікрохвильовій печі.

Коли тушка буде готова, промийте її та просушіть. Спочатку її слід очистити від луски, для цього використовується ніж чи терка. Видаляти її треба починаючи від хвоста до голови. Візьміть гострий ніж і зріжте разом із тоненькою смужкою шкіри плавці на черевці. Потім зробіть надріз по лінії зябер. Розкрийте черево і витягніть внутрішні органи. Розпорошену рибу можна обробляти на філе.

Важливо! Під час видалення з риби нутрощів акуратно поводьтеся з жовчним міхуром. Слідкуйте, щоб він не розірвався. При попаданні жовчі на м'ясо воно гірчитиме. А якщо це сталося, промийте тушку під проточною водою. Перед тим як обробляти щуку на філе, прочитайте слушні поради:

Користь та шкода продукту

  • Жива риба чиститься швидше, заморожена – коли відтає луска.
  • Під час роботи надягайте гумові рукавички, а зверху бавовняні.Так ви не пошкодите руки, і риба не ковзатиме.
  • Ніж має бути гостро нагостреним.
  • Щуку обтирають соком лимона видалення характерного запаху річкової води.
  • Для прискорення процесу обшпарити тушку окропом або замочити в теплій оцтовій воді.
  • Рибу добре чистити на вулиці, щоб позбавити кухню бризок і луски, а себе — зайвого прибирання.
  • Бажано використовувати для обробки риби дошку зі скла або пластику. Дерев'яна не підходить, тому що вбирає запахи. Щоб уникнути ковзання під час оброблення дошки по поверхні стола, підкладіть під неї вологу тканину.
  • Щоб хвіст не ковзав під час роботи, потрібно добре присипати сіллю.

При виконанні всіх вказівок обробка щуки займе у вас лише 2-3 хвилини. Головне, щоб її почистили відразу після вилову чи розморожування.

Приготування філе

Перед тим, як зробити філе зі щуки, її потрібно акуратно розрізати на дві частини. Для цього проведіть ножем уздовж хребта тушки від зябер до хвоста. У результаті ви матимете одне філе, а друга частина риби залишається з хребтом і головою.

Відріжте голову щуки. Відокремте від хребта м'ясо. Другу частину тушки покладіть хребтом донизу і гострим ножем виріжте м'якоть. З нижньої частини філе витягніть кістки.

Як почистити щуку для котлет

Видаліть шкіру. Покладіть один шматок шкіри вниз і притисніть його з боку хвоста виделкою до дошки. Ножем, в іншій руці, простягніть від хвоста вгору і відокреміть шкірку від м'яса. Ту ж процедуру проведіть і з другим шматком. Тепер ви знаєте, як почистити щуку.

Розбирання щуки

Для котлет вам знадобиться перемолоти або подрібнити ножем м'якоть у фарш. А частина філе може запікатися, просмажуватися, подаватися з соусом. Гарніром до неї послужать картопля, інші свіжі та запечені овочі.

З голови, хребта і плавників, що залишилися, вийде чудовий бульйон. Але, щоб він не був каламутним, не забудьте витягнути зябра та очі. Шкіру можна не видаляти, якщо ви плануєте смажити щуку або відварювати.

Користь та шкода продукту

Як обробити щуку

М'ясо цієї риби дієтичне, дуже корисне і дорослим, і дітям. Є країни, де їжа з нього це делікатес. У ньому містяться вітаміни групи B, фосфор, калій та магній.. Воно допомагає виводити з організму шлаки, нормалізує тиск та покращує розумову активність. Звичайно, щуче м'ясо гіпоалергенне і не вважається небезпечним для людського організму, проте, перш ніж купувати цю рибу або ловити її, поцікавтеся екологією водойми.

Не забувайте, що риба схильна до накопичення токсичних шкідливих сполук, які є небезпечними для здоров'я людини. З цього випливає, що якщо щука виловлена ​​в брудному водоймищі, то при її вживанні можуть виникнути алергічна реакція, загальна інтоксикація, інфекція кишечника або нетравлення шлунка. Всі ці захворювання супроводжуються такими симптомами:

  • переймоподібні болі в животі;
  • підвищена температура;
  • занепад сил;
  • озноб чи жар;
  • різке зниження тиску та інше.

Ще хочеться сказати, що вживати щуку забороняється людям, які мають індивідуальну непереносимість або алергію. І хоча це дієтичний продукт, не треба їм зловживати. А щоб уникнути зайвих кілограмів, рибу потрібно вживати у невеликих кількостях та готувати на пару.