Як визначити якість шуби: основні характеристики та поради вибору

У пошуках шуби ви, швидше за все, хочете отримати предмет, який поєднуватиметься з вашим стилем і одночасно прослужить вам протягом багатьох років. Якість виготовлення є основним фактором, що визначає довговічність та привабливість шуби.

Одним з основних способів визначити якість шуби є розгляд та оцінка вихідного матеріалу. Справжня шуба має бути зроблена з натурального хутра. Високоякісне хутро матиме густу текстуру, м'якість і гнучкість. Зазубрини та тьмяність вказують на погану якість хутра. Також необхідно звернути увагу на те, що при знаходженні матеріалу прямим способом відблиск від дзеркального хутра практично зникає.

Ще одним фактором, що визначає якість шуби, є професіоналізм та навички майстра пошиття. Якісна шуба виглядатиме рівно і акуратно, без швів або норовистих ниток. Затяжки або перекоси на плечах, підкладки, що випирають, або неправильне покроєння говорять про низьку якість збірки. Вивчення обробки важливо, щоб переконатися, що всі шви прошиті щільно та акуратно.

Також варто звернути увагу на якість та функціональність фурнітури шуби. Блискавки повинні бути легкими у використанні та надійними, контрольні кнопки повинні бути міцними та надійно пришитими. Кнопки та гудзики не повинні ні розриватися, ні відвалюватись після перших кількох використань. Якісні шуби часто обробляються спеціальним препаратом, який робить матеріал водовідштовхуючим, стійким до плям та забруднення.

ЕлементПараметри
ХутроЛапки, живіт, шийка, спина, грудка, голова
ПідміхаЗадня частина, бік, нижній черевний шов
Розмір шубиШирина, довжина, форма
КолірЗабарвлення, рівномірність, чистота, яскравість
густинаКількість ворсу, щільність пошиття
ФурнітураЗастібки, кишені, рукави, комір
Якість пошиттяРівномірність, кріплення, стібки, кроїння
КомфортністьЗручність носіння, легкість, підкладка
ЦінаВідповідність якості, поточна ринкова вартість

Як зрозуміти, що шуба якісна?

Якісна шуба повинна бути пошита зі шкірок, добре підібраних за кольором, розміром та довжиною ворсу.. У протилежному випадку ви побачите перед собою такого собі Франкенштейна. Один з моментів, завдяки якому ви можете бути впевнені, що перед вами якісний товар – доступ до внутрішньої сторони шуби.

Як визначити справжню шубу чи ні?

Як перевірити справжність шуби?

  1. Погладьте шубу проти зростання волосків – вовна норки або соболя повернеться в початкове положення і залишиться гладкою.
  2. Висмикніть пару волосків і підпаліть. Штучні почнуть плавитися, і відчується запах пластмаси.
  3. Подуйте на хутро, щоб перевірити підшерстя.

Як відрізнити хорошу нірку від поганої?

хутро має бути м'яким, але в той же час і пружним, ворсинки, якщо їх погладити «проти вовни», не повинні колотися. Вони не повинні стирчати, а після такого погладжування повинні прийняти колишнє положення; ущипніть шубу! Так Так!