Як обрізати нижні гілки біля яблуні восени

Коли обрізати яблуню восени?

Повністю оновити яблуню, не травмуючи її, ви зможете за 2-3 сезони. По-друге, омолоджуюча обрізка яблунь восени повинна здійснюватися після закінчення листопаду і сокоруху, але до морозів. В цей час крона вже добре проглядається, а деревина ще не стала крихкою. І нарешті, омолоджувати варто тільки здорове дерево.

Як правильно обрізати стару яблуню восени?

Потрібно залишити сильні пагоні-дзиги на відстані 50 — 70 см один від одного по всій обрізанії кроні яблуні, а решту вуидалити, коли вони виростуть на 5-10 см. Так повторюються кілька разів до осені, поки пагони не припинять з'являтися. На наступний рік пагони, що утворилися обрізають на плодоношення.

Коли обрізати плодові дерева восени?

Восени яблуню обрізають в листопаді і при цьому, як правило, проводиться санація крони. При цьому обрізку восени можна починати лише після закінчення листопаду. Колоновидное яблуневе дерево слід піддавати обрізанні або в перші літні дні або під зиму.

Як правильно обрізати яблуню восени: схема підрізування …
3. Пагони, які зупинилися в розвитку, видаляються. 4. За 1 рік можна прибрати до 2-3 гілок товщиною 15 см. 5. Дрібні гілки підрізають так, щоб залишилося кілька нирок.