У який грунт садити орхідею

Горщик обов'язково повинен мати дренажні отвори. Звичайний ґрунт орхідеї не підходить. Оскільки квітка живе на деревах, то ідеальне середовище для неї – кора. Оптимальний варіант – придбати спеціальний субстрат.26 жовт. 2021 р.

Яка земля підходить для посадки орхідеї?

У природних умовах орхідеї часто живуть на стовбурах дерев, пнях, повалених гілках, тому ідеальним для них буде легкий, пухкий грунт з високими повітро- і вологоприникними властивостями, із слабокислою реакцією, з невисоким вмістом поживних речовин. Кеш

Як підготувати грунт для орхідей?

Більшу частину субстрату повинна складати соснова кора, змішана з деревним вугіллям. Також потрібно додати трохи нарізаного сфагнуму і коріння папороті. Якщо ви помітите, що коріння орхідеї довго просихає, значить потрібно додати більше кори і деревного вугілля.

Як правильно поливати орхідею після пересадки?

Сам горщик поставити в гарячу воду, щоб субстрат нею наситився. Залишити на ніч, потім злити рідину. Горщик вимити, на дно висипати дренаж, помістити рослину в горщик і засипати грунтом. Після пересадки поставити орхідею в тінь, періодично обприскувати листя водою, а полити найкраще через 4-5 днів після пересадки. Кеш

Ґрунт для орхідей своїми руками – як …
Якщо ви вважаєте, що грунт для вирощування повинна бути не покупної, а приготовленої, зверніть увагу на другорядні компоненти, які входять до складу грунту для вирощування орхідей: