Чому у груші жорсткі плоди

Коли потрібно зривати груші?

Осінні сорти груші, зібрані в стані знімної зрілості, добре переносять транспортування. Зимові сорти груші знімають в кінці вересня-початку жовтня. Плоди абсолютно тверді, неїстівні і тільки через 3-5 місяців настає споживча стиглість. Основне забарвлення шкірки зелене. Кеш

Де ростуть груші?

Росте в другому ярусі деревостанів листяних і мішаних лісів, на галявинах, узліссях. Тіньовитривала, солевитривала, зимостійка рослина. Цвіте у квітні, травні, плоди достигають у вересні, жовтні.

Коли можна садити груші?

Груша — це така культура, яку можна висаджувати і восени, і рано навесні. Якщо ми висаджуємо її восени, посадку потрібно завершити за два тижні до настання морозів, до повного замерзання ґрунту. Зараз груша найчастіше вирощується на айві в якості підщепи, а айва дуже вибаглива до родючості ґрунту.

Чому улюблена груша приносить гіркі та терпкі плоди?
Грушу, в основному, прищеплюють на айві та дичці. Якщо підщепа – дичка, плоди будуть солодкими, маслянистими, без крупинок. Якщо айва – терпкими, з гіркуватістю і крупинками. Айву краще …