Які бувають бобові культури

До групи зернових бобових культур відносяться горох, сочевиця, квасоля, чина, соя, нут, кормові боби, люпин, маш, арахіс, вігна. Всі вони належать до родини бобових (Fabaceae). Серед сільськогосподарських культур зернобобові відзначаються найвищим вмістом білка.

Яку назву мають плоди зернобобових культур?

До цієї групи культур належать три ботанічні родини: злакові, або тонконогові (Gramineae, Poaceae), бобові (Fabaceae, Leguminosae) та гречкові (Polygonaceae), їх плоди — зернівки у злакових, горішки у гречки, насіння — у бобових рослин.

Де ростуть бобові?

Серед бобових найбільш поширені:

  • соя ― в Китаї;
  • квасоля, сочевиця, нут ― на Близькому Сході;
  • арахіс, різні види вігни ― в Африці;
  • соя та квасоля ― у Східній Азії;
  • квасоля ― в Центральній та Південній Америці.

Кеш

Чому бобові культури називають зернобобовими овочами?

Зернобобо́ві культу́ри ( англ. — Leguminous crops, зернові бобові культури, в кулінарії — просто бобові) — види рослин порядку бобових, що вирощуються заради плодів, сухе зерно з яких є продуктами харчування.

Зернобобові культури — Словник агронома