Місця болю при гаймориті: де точно болить голова?

Гайморит – це захворювання, яке характеризується запаленням слизової оболонки приносових пазух. Одним із найяскравіших симптомів цього захворювання є головний біль. Вона може бути дуже інтенсивною та турбувати хворого протягом тривалого часу.

Вона виникає через запалення слизової оболонки навколоносових пазух та її набряку. Це призводить до збільшення тиску та больових відчуттів у ділянці синусів голови. В основному, болі при гаймориті концентруються в ділянці налобних пазух, що може викликати відчуття тяжкості та тиску.

Також, головний біль при гаймориті може поширюватися на інші частини голови, включаючи віскі, лоб та потилицю. Вона може бути сконцентрована у певній ділянці, а може поширюватися по всій голові та супроводжуватися пульсуючим відчуттям.

Де болить голова при гаймориті
СимптомиМісце болю
Головний більВ області чола, над лобовою частиною, задіявши лобові та надочні дуги
Болючість над вилицеюВ області вилиці, поширюється на верхню щелепу, щоки та потилицю
Біль в очахВ області очей, може проявлятися у вигляді почервоніння, сльозотечі, сверблячки
Біль у потилиціВ області потилиці може супроводжуватися шумом або закладеністю у вухах.

При гаймориті болючість з'являється в області очей, носа, над бровами (Де розташовані гайморові пазухи).24 березня. 2021 р.

Як зрозуміти, що голова болить від гаймориту?

Головний біль – це одна з основних ознак гаймориту. Вона може відчуватися як біль позаду очей, біль у підочній ділянці при тиску на неї. Вона помітно знижується у положенні лежачи, оскільки гній виходить із ураженої гайморової пазухи, у результаті тиск знижується.

Де болить голова під час гаймориту?

Як правило, біль може з'являтися в ділянці очей або лобової частини, а іноді пацієнту може здаватися, що болить зуб.

Як і де болить при гаймориті?

Біль при гаймориті може бути різним – від тупого, що давить до сильного, болісного. Вона локалізується в підочній ділянці, може віддавати в область перенісся, лобову зону або верхні зуби. При натисканні на ділянку пазух або нахилах голови вперед вона посилюється, поширюючись по підочноямковій ділянці.