Який будівельний блок вибрати, щоби не боятися вологи?

При зведенні будівель та споруд важливо враховувати безліч факторів, серед яких величезне значення має вплив води на конструкцію. Особливо актуальним стає вибір матеріалу, здатного витримувати вплив води. Адже проникнення вологи може спричинити серйозні руйнування та призвести до додаткових витрат на ремонт та відновлення конструкції.

Однак, є будівельний матеріал, який має унікальні властивості і здатний протистояти впливу води – це водостійкий будівельний блок. Використовуючи її при будівництві, можна гарантувати довговічність споруди, її стійкість до опадів, зміну вологості та запорошеності.

Основна перевага водостійкого будівельного блоку полягає в його структурі – він має мало пористу структуру та спеціальне гідрофобне просочення, що робить його непроникним для води та вологи. Завдяки цьому, його можна використовувати в будівництві не тільки стін і перегородок, а й повітроводів, колон, що стоять, та інших елементів конструкції, які можуть піддаватися впливу вологи.

Який будівельний блок не боїться води
МатеріалОпис
Керамічний блокКерамічний будівельний блок, що має високу міцність і здатність не вбирати воду.
Газобетонний блокГазобетонний будівельний блок, що складається із суміші цементу, піску, води та газоутворювачів. Не пропускає воду і має гарну теплоізоляцію.
Пінобетонний блокПінобетонний будівельний блок, що отримується шляхом збивання води з піноутворювачем. Він не вбирає воду і має низьку теплопровідність.
Силікатний блокСилікатний будівельний блок, виготовлений з піщаного кварцу, вапна та води. Має високу міцність і не боїться води.
Порізована цеглаПоризована цегла, що містить мікропори, які не дозволяють воді проникати всередину блоку.

Газоблок не боїться вологи. Газоблок із пазами чи гладкий газобетон що краще.

Які блоки не бояться води?

Пінобетон не боїться води, тому що осередки всередині нього повністю ізольовані, і волога в них не проникає.

Чим захистити газоблок від вологи?

Захист газобетону від вологи зсередини передбачає використання «дихаючих» матеріалів. Для житлових приміщень із нормальним рівнем вологості застосовуються паропроникні оздоблювальні матеріали – вапняні штукатурки, суміші на гіпсовій основі, водно-дисперсійні фарби..

Що краще за блок чи газоблок?

За показниками міцності керамзитоблок перевершує газобетон.. Щільність першого складає D800-D1200, тоді як блок із газобетону за щільністю дорівнює D400-D600. Міцність у керамзитобетонних блоків 50-150 кг/см2, у газобетонних – 35-65 кг/см2.