Калина, що з нею можна робити

Можна відразу ж їх перебрати, промити, просушити. Складіть чисті, сухі ягоди в пластикові контейнери і заморозьте в морозильній камері. Взимку з цього напівфабрикату можна приготувати чудові цілющі морси, киселі, використовувати ягоди для прикраси страв або як начинку для пирогів.30 лист. 2015 р.

Кому не можна вживати калину?

Продукт протипоказаний у разі проблем із нирками, подагри, артриту. Калину не можна вживати вагітним, оскільки вона може стимулювати тонус матки. Дітям давати калину можна, починаючи з першого року життя.

Що можна зробити з калиною?

Плоди калини здавна вживають в їжу. Але в свіжому вигляді вона не кожному до смаку. Ягоди сушили, млоїли в печі, розтирали з медом, робили чай, начинку для пирогів і приправу до м'яса. Кеш

Що лікує калини?

Ягоди калини широко використовують у народній медицині при гіпертонічній хворобі, клімактеричних неврозах, колітах, закрепах, бронхіті, задусі, туберкульозі легень, фурункулах, екземі. Сік свіжих плодів застосовують для виведення веснянок, видалення вугрів і відбілювання шкіри.

Рецепти з калиною – 4 простих і смачних страви — УНІАН
калина – 200 гр; цукор – 300 гр; лимон – 1 шт. Банку для варення промити під проточною водою з харчовою содою і прогріти в духовці при 120°C. Очистити калину, відокремити від гілочок, викласти їх в …