Глива в підвалі

Як розпізнати гливи?

Гливи відносяться до грибів, у яких плодове тіло складається з шляпки, що плавно переходить у ніжку. Капелюшок суцільний, злегка стає тоншим до країв. Її форма округла або овально-видовжена, що нагадує мушлю. Діаметр капелюшка коливається від 5 до 17 см, хоча трапляються гриби, у яких розміри капелюшка досягають 30 см.

Як приготувати гливи в домашніх умовах?

Гливи промити, зрізати грубі ділянки і нарізати середніми шматочками. Викласти нарізані гриби до овочів на сковороду і смажити 20 хвилин, часто помішуючи. Потім додати сметану і спеції, протушкувати гриби ще 5 хвилин і вимкнути вогонь. Подавати гливи зі сметаною з рубаною зеленню.

Як виглядає гливи?

Глива звичайна (лат. Pleurotus ostreatus). Досить великий гриб. Шапка діаметром 5 – 15 см., м'ясиста, суцільна, округла, з тонким краєм. Форма вухоподібна, мушлеподібна або майже кругла. У молодих грибів шапка опукла із загорнутим краєм, пізніше -плоска або широковоронкова з хвилястим або лопатевим краєм.

Як виростити гливи в підвалі
Гливу успішно вирощують в підвалах. Отже, що має бути в підвалі, в якому проводиться вирощування глив? Стабільна температура від 10 до 20 ° c. Вологість повітря від 85 до 90%.