Коли заготовити м’яту на зиму для чаю

Збираємо м'яту в суху нежарку погоду, найкраще – вранці чи ввечері, коли на листках немає роси. Найкращі місяці для збирання врожаю – липень та серпень.8 лип. 2022 р.

Коли краще збирати м’яту?

Збирати м'яту слід в перші два літніх місяці. Саме в цей період вона найбільш ароматна і найбільш цілюща. Не годиться для збору молода м'ята – при сушінні вона не збереже ні аромату, ні лікувальних властивостей. На листі м'яти не повинні бути вкраплень, плям і підгнилих ділянок, а колір листя повинен бути насиченим. Кеш

Як правильно зрізати м’яту?

Збирати сировину слід, зрізуючи гілочки разом з квітками. Робити це треба тільки в суху і бажано похмуру погоду. Якщо день за днем світить яскраве сонце, то краще збирати рано вранці або на заході сонця. Ранковий збір слід починати тільки після того, як остаточно просохне роса.

Як заготовляти м’яту?

1. Срезанные пучки мяты следует подвесить на чердаке или любом другом сухом и темном месте. Дождаться, пока высохнет и перетереть в порошок. Хранить в полотняных мешочках или стеклянных банках.

Коли заготовити м’яту на зиму для чаю – Фермер
Сушим м’ятуПравильно Зібрані пучки необхідно підвісити в провітрюваному, критому приміщенні, добре підійде балкон або веранда. Якщо ви сушите окремо листя, без стебел, їх потрібно розкласти тонким шаром на папері і іноді перевертати. Зберігати краще у кімнаті.