Виготовлення гречаної крупи

Як виготовляють крупи?

Крупа – харчовий продукт, що складається з цільних або подрібнених зерен різних культур. Крупу отримують шляхом переробки зернових, видаленням твердих верхніх оболонок та наданні ядру відповідної форми.

Скільки часу росте гречка?

Для формування врожаю у таких посівах рослині потрібно 75-80 днів з сумою активних температур 1000-1200°С. Період від сівби до повних сходів у гречки становить в середньому 7-9 днів, 25-30 днів від повних сходів до початку цвітіння і майже стільки ж рослини інтенсивно цвітуть.

Як правильно сіяти гречку?

Період сівби припадає на кінець квітня та початок-середина травня. Сіяти її необхідно у добре прогрітий ґрунт (+10-12°С) на глибину 4-5 см (північ України), а при ймовірності пересихання верхнього шару на 8-10 см (південь). Кращі способи сівби гречки – це звичайний рядковий або широкорядний.

Технології виробництва круп з гречки і проса
Технології виробництва круп з гречки і проса – Розробка, виробництво, впровадження технологій та обладнання для переробки зерна: крупозаводи, млини, крупоцехи, пропарювачі, сепаратори …