Як правильно зберігати журавлину на зиму

Журавлина така ягода, яка може зберігатися і без холодильника або консервної банки довгий час. Справа в тому, що ця диво-ягода містить в сірці природний і потужний консервант – бензойну кислоту. Якщо вона вже побувала в холодильнику – така ягода вже не годиться для звичайного зберігання. Сховайте її назад у морозилку.13 жовт. 2018 р.

Як правильно вживати клюкву?

Споживають ягоди свіжими або переробленими на соки, сиропи, напої, екстракти, квас, морси, желе, мармелад, варення тощо. Розведений водою сік вживають як засіб, що вгамовує спрагу при лихоманкових станах, а сік з медом – при кашлі, ангіні, ревматизмі та гіпертонії.

Що можна зробити з журавлини?

Журавлину сушать, вимочують, перетирають з цукром, роблять з неї варення та цілющі відвари, або просто заморожують, щоб потім додавати ягоди в чай. Вважається, що сік журавлини корисний для здоров'я, він надає протизапальну і антистресову дію.

Кому не можна їсти журавлину?

Лікарі не радять вживати журавлину при захворюваннях дванадцятипалої кишки та стінок шлунка, а також при схильності до алергічних реакцій (аспірину або ацетилсаліцилової кислоти). Похідне саліцилової кислоти також міститься в журавлині та може викликати алергічну реакцію – свербіж у роті, нежить, чхання.

Як правильно зберігати журавлину в домашніх умовах