Чим корисна халва? Переваги та властивості цих солодких ласощів

Халва – це східні ласощі, відомі своїм солодким смаком і ароматом. Але чому вона така популярна в різних куточках світу? Вся річ у її корисних властивостях, які роблять її цінним продуктом харчування.

По-перше, халва багата на рослинні жири, які є джерелом необхідних омега-3 і омега-6 жирних кислот. Ці кислоти відіграють важливу роль у підтримці здоров'я серця та судин, а також нормалізації рівня холестерину в організмі.

По-друге, халва містить цінні мінерали та вітаміни, такі як кальцій, залізо, магній, фосфор, вітамін Е та вітамін В6. Ці речовини не тільки зміцнюють кісткову тканину та покращують роботу нервової системи, але й сприяють покращенню загального самопочуття та підвищенню імунітету.

Нарешті, халва користується популярністю серед людей, які ведуть активний спосіб життя завдяки своїй високій енергетичній цінності. Вона містить багато цукрів та вуглеводів, які швидко засвоюються організмом і дають додатковий заряд енергії.

НазваКорисні властивості
1Халва з тахініБагата мінеральними речовинами: кальцієм, залізом, калієм, фосфором; містить вітаміни групи B, вітамін Е та незамінні амінокислоти.
2Халва з горіхамиМістить алмази рослинної олії та корисні мікроелементи горіха, збагатить організм корисними речовинами.
3Халва з родзинкамиРодзинки наповнюють організм енергією, а халва, у свою чергу, збагачує його цінними мінералами та вітамінами.

Вітаміни та мікроелементи, що входять до складу халви благотворно впливають на роботу нервової системи, покращують пам'ять, зір, підвищують потенцію, покращує лактацію у вагітних, знижують ризик захворювання на рак. P.S.Щоденні енерговитрати сучасної людини становлять 2500 – 3000ккал.29 серп. 2018 р.

Чому треба їсти халву?

знижує ризик інфаркту, інсульту, онкології легень та кишечника. Виражена користь халви для організму буде помітна при застуді, анемії, інсульті, виснаженні, занепаді сил після тяжкої тривалої хвороби. Завдяки високій калорійності насолода швидко втамовує голод, наповнює організм енергією та життєвою силою.

Скільки на день можна з'їдати халви?

65 г На добу дозволяється не більше 65 г халви без цукру, оскільки ізомальт у великій кількості може спричинити здуття живота або розлад кишечника. Слід бути уважними і при вживанні так званої халви у шоколаді.

Чого не вистачає в організмі, якщо хочеться халви?

Якщо хочеться козинаків та халви, то вам не вистачає поліненасичених жирних кислот.