Імбир після заморожування

Імбир зберігає смакові якості навіть після заморожування або маринування, тому його кладуть в салати, торти та варення.

Як правильно заморозити імбир?

Щоб заморозити імбир, обгорніть його харчовою плівкою (якщо заморожуєте великий корінь, розламайте на менші шматочки), а потім заморозьте. Так імбир зберігатиметься до 6 місяців. Ви можете одразу очистити імбир або залишити шкірку. У будь-якому випадку немає необхідності розморожувати його, якщо збираєтеся терти.

Як правильно зберігати імбир?

Після купівлі кореня імбиру його бажано покласти в холодильник, щоб він довше залишався свіжим. При кімнатній температурі, на свіжому повітрі рослина з часом висушується чи починає гнити. Цілий імбирний корінь (не розрізаний та неочищений) можна тримати в холодильнику не більше 5 днів.

Коли краще пити імбирний чай?

Чай з імбиру потрібно пити перед їжею за 20-30 хвилин до прийому їжі до 3-4 разів на день. Першу порцію 150 мл потрібно випити вранці, потім наступну порцію 150 мл випити перед обідом, третю порцію імбирного чаю випити перед вечерею.

Чи заморожений імбир такий самий, як і свіжий?
Заморожування — найкращий спосіб зберегти як смак, так і текстуру свіжого імбиру, тому я надаю перевагу методу його збереження.