Хріновуха на горілці з медом

Покласти хрін в банку, додати мед і сік лимона. Залити все невеликою кількістю горілки/спирту/самогону і добре перемішати, потім долити решту. Настоювати хріновуху треба 3-4 дні, не більше, періодично перемішувати. Отриману настоянку процидіти через сито або кілька шарів марлі, перелити в пляшку.21 жовт. 2016 р.

Що лікує хрін з медом?

Розведений сік хрону з цукром або медом застосовується для полоскання ротової порожнини і горла при запальних процесах і ангінах. Сік кореня закапують у вуха при запаленні і гнійних виділеннях, а для лікування гнійних ран використовують кашку у вигляді компресу – як місцевий подразнюючий та відволікаючий засіб.

Кому не можна їсти хрін?

Хрін не рекомендується вживати при виразці, гастриті, захворюваннях печінки і нирок, підвищеній кислотності шлунка, вагітності, алергії. Не варто давати його дітям до 10 років. Хрін є сильним алергеном і його варто уникати людям з харчовими алергіями.

Як правильно їсти хрін?

Приймати по 1 чайній ложці тричі на день за 15 хв до їди. Для поліпшення пам'яті. Хрін багатий на вітаміни групи В, необхідні для функціонування нервової системи і поліпшення пам'яті. Він тонізує організм, знижує «поганий» холестерин, а також корисний для підтримування здоров'я шкіри і волосся.

Рецепт хріновухи з медом на горілці від Євгена …
Закваска для журека (Zakwas na zurek)