Корисні властивості базиліку У базиліку міститься дуже багато вітамінів — А, С, В2, РР, каротин, фітонциди, рутин. Завдяки такому компоненту як евгенол, базилік надає потужну антибактеріальну дію, а також має спазмолітичну і тонізуючу дію, яку можна порівняти з аспірином або ібупрофеном.
Кому не можна їсти базилік?
Кому не можна їсти базилік – це дуже важливо
- гіпертонія;
- тромбофлебіт;
- цукровий діабет;
- інфаркт міокарда;
- ішемічна хвороба серця.
Кеш
Яка користь базиліку?
Чим корисний базилік Рослина має у своєму складі антиоксиданти та флавоноїди, які зменшують вплив шкідливих хімічних речовин та токсинів на організм. Також нею лікують простудні захворювання та зміцнюють імунітет. Крім листя вживають й насіння базиліку. Кеш
Як їсти базилік?
Зазвичай, його додають в уже готові страви або в холодні закуски. Листя базиліка найкраще гармонує ні з чим іншим, як з м'ясом. Овочеві салати, соуси і страви з яєць також набувають особливої пікантності з присутністю в їх рецептурі «царської трави». Сушений базилік в основному призначений для супів, солінь і заквасок.
Базилік: корисні властивості і протипоказання