Корисні властивості базиліка фіолетового

Корисні властивості базиліку У базиліку міститься дуже багато вітамінів — А, С, В2, РР, каротин, фітонциди, рутин. Завдяки такому компоненту як евгенол, базилік надає потужну антибактеріальну дію, а також має спазмолітичну і тонізуючу дію, яку можна порівняти з аспірином або ібупрофеном.

Кому не можна їсти базилік?

Кому не можна їсти базилік – це дуже важливо

  • гіпертонія;
  • тромбофлебіт;
  • цукровий діабет;
  • інфаркт міокарда;
  • ішемічна хвороба серця.

Кеш

Яка користь базиліку?

Чим корисний базилік Рослина має у своєму складі антиоксиданти та флавоноїди, які зменшують вплив шкідливих хімічних речовин та токсинів на організм. Також нею лікують простудні захворювання та зміцнюють імунітет. Крім листя вживають й насіння базиліку. Кеш

Як їсти базилік?

Зазвичай, його додають в уже готові страви або в холодні закуски. Листя базиліка найкраще гармонує ні з чим іншим, як з м'ясом. Овочеві салати, соуси і страви з яєць також набувають особливої пікантності з присутністю в їх рецептурі «царської трави». Сушений базилік в основному призначений для супів, солінь і заквасок.

Базилік: корисні властивості і протипоказання