Як зберегти очищений апельсин

Як зберігати апельсини в домашніх умовах?

Апельсини не псуються в холодильнику кілька тижнів, практично не втрачаючи водночас своїх смакових якостей і вітамінів. Для тривалого зберігання рекомендується звернути апельсини в цигарковий папір і зберігати за температури близько 5°C, в таких умовах термін зберігання плодів збільшується до 3-4 місяців.

Як правильно їсти апельсин?

Нарізання – це дотик вітаміну C із залізом, з ножем, тобто йде окислення вітаміну С і ми втрачаємо його частину. Тому оптимально взяти свіжий фрукт, помити його і з'їсти цілком – разом із перегородками, зі шкіркою", – зауважила Перевалова. Шкірку можна натерти на тертці, висушити і потім додавати до чаю.

Де краще зберігати фрукти?

Зберігати недостиглі фрукти за кімнатної температури, бажано у паперовому пакеті. Зберігати фрукти на нижній полиці холодильника або в спеціальному відсіку для фруктів. Не зберігати фрукти скопом у контейнері холодильника. З'їдати розрізані фрукти якомога швидше і не зберігати їх довше двох днів у холодильнику.

Апельсин користь і шкода фрукта – як вибирати і зберігати