Кому не можна їсти черешню?
Не рекомендується їсти черешню у великих кількостях людям, схильним до повноти та хворим на цукровий діабет через підвищений вміст глюкози й фруктози.
Що буде якщо їсти черешню?
Для здоров'я крові будуть корисні каротиноїди та флавоноїди, якими рясніє ягода. Вони покращують згортання крові, слугують профілактикою утворення тромбів і зміцнюють стінки судин. Великий вміст заліза робить черешню продуктом, який потрібно споживати у разі анемії та недокрів'я.
Як черешня впливає на тиск?
Черешня багата антоціанами – пігментами, які знижують артеріальний тиск і знижують ризик інсульту. А калій в складі черешні регулює кров'яний тиск, знижує рівень поганого холестерину і ризик появи гіпертонії. Ягоди черешні багаті мелатоніном. Цей гормон допомагає регулювати біоритми людини і покращує сон.
Користь і шкода черешні: хімічний склад і калорійність, …
Черешня – деревна рослина до 10 метрів у висоту з сімейства Рожевих, до якого крім вишні відносяться яблука, груші і персики. Русский селекціонер Тімірязєв вніс вклад у поширення черешні в кінці 19 століття. Англійською мовою черешня і вишня називаються однаково. Відмінність в …